Haberler

Sur: Bm Kararının Ardından

İsrail-Hizbullah çatışmasında bin 200'ün üstünde sivil ölürken, ölen sivillerden bir olan Nijerya vatandaşının, bir aydır Sur Hastanesi morgunda duran cesedi ancak bugün alındı.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinin aldığı cesedin çürüdüğü görülürken, Nijeryalı işçi Augustin Billinoy'un cesedi, Uluslararası barış gücü UNIFIL'e bağlı Rus askerlerin kullandığı bir araca konularak götürüldü. Cesedi, gazetecilerin sorularına cevap vermekten kaçınan iki BM yetkilisi teşhis etti. Hastane doktorlarından Mustafa Ceradi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "UNIFIL kuvvetlerinin teslim aldığı bu ceset, 17 Temmuz'da ölen bir Nijerya vatandaşına ait. 26 Temmuz'da bulunan ve 1 aydır hastanemiz morgunda bulunan Nijeryalını cesedi ancak bugün teslim alındı. Tüm incelemeleri yapıp emin oldular ve evraklarını tamamlayıp götürdüler. Billinoy, eşiyle birlikte bir villada vurulmuştu" dedi.

Nijeryalının cesedinin, kendisi gibi Afrikalı olan BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Beyrut ziyareti sırasında alınması dikkati çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title