Haberler

Süper Nine" Önce Okuma Yazma Sonra Bilgisayar Öğrendi

ABDULLAH DOĞAN / ENVER HAYKIR - Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Remziye Bilen, öğrenme azmiyle görenleri şaşırtıyor.

ABDULLAH DOĞAN / ENVER HAYKIR - Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Remziye Bilen, öğrenme azmiyle görenleri şaşırtıyor.

İlçe merkezinde yaşayan, 3 çocuk ve 4 torun sahibi Remziye Bilen, imkansızlıklar nedeniyle gidemediği okula hasretini sona erdirmek için İlçe Halk Eğitim Merkezi'ne başvurdu.

Okuma yazma arzusunu hiçbir zaman kaybetmeyen Remziye nine, yıllardır içinde ukde kalan bu arzusunu gerçekleştirmek için okul sıralarına oturdu.

İlkokul öğrencileri gibi hafta içi her gün Merkez İlkokulu'nda verilen derslere katılan Bilen, yaklaşık 6 aylık kursun ardından okuma yazma öğrenerek en büyük hayalini gerçekleştirdi.

Gününün büyük kısmını kütüphaneden aldığı kitaplarla geçiren, torunlarıyla gazete ve dergi okuyan Bilen, Halk Eğitim Merkezi'nden aldığı ve diploma yerine geçen okuma yazma sertifikası ile şimdi ortaokul için kayıt yaptırmaya hazırlanıyor.

Okuma yazma kursunun yanı sıra temel bilgisayar kursuna da devam eden Remziye ninenin öğrenme azmi, çevredekilerin de dikkatini çekiyor.

Torunlarıyla bilgisayar kullanan Remziye nine, internete giriyor ve ofis programlarını kullanabiliyor.

"80 yaşında torunlarla beraber üniversite bitirmek..."

Bilime merakı ve öğrenme azmiyle çevredekilerin kendisine "süper nine" diye seslendiği Remziye Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okur yazar olamamanın içinde ukde kaldığını söyledi.

Bilen, çevresindekilerin kendisine hayranlıkla baktığını belirterek çocukluk hayalini geç de olsa gerçekleştirdiğini, bundan dolayı mutlu olduğunu aktardı.

Yeniliklere ve bilişime de ilgi duyduğunu anlatan Bilen, şunları kaydetti:

"Hedefim üniversite okumak. Torunlar üniversitede okuyor. 'Babaanne gel seni götüreyim arkamdan' diyor ama bilemiyorum, başarabilir miyim. Yani 80 yaşında torunlarla beraber üniversite bitirmek... Herkes bitiriyor, ben de başarırım yani. Bilgisayar kurusuna da yazıldım. Biraz öğrendim. Evde bilgisayar olmayınca kursta öğrendiğim kadarıyla biliyorum. Çocuklar oynayınca, kullanınca ben de merak ettim, öğrenmek istedim. 'Vaktimi de doldurayım' diye öğrendim. Tabii bana bilgisayar hediye edilirse daha da geliştiririm."

Dersleri titizlikle takip etti

Kurs öğretmeni Mehmet Korucu, Remziye ninenin azmiyle herkesi şaşırttığını söyledi.

Kursta okuma yazma bilmeyenlere yönelik eğitimlerin verildiğine işaret eden Korucu, Remziye ninenin dersleri titizlikle takip ettiğini ve 180 saatlik eğitimin ardından hayalini gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Korucu, Bilen'in aldığı sertifikanın ilkokul diploması yerine geçtiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Seydişehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title