Haberler

Süper Ligde Puan Farkı Açılınca Galatasaray'ın Değeri 110 Milyon TL Arttı

Güncelleme:

Süper Ligde oynadığı futbol ile puan farkını açan Galatasaray borsada da tutulamıyor. Galatasaray'ın hisseleri dün yüzde 6,56 yükseldi, piyasa değeri ise 1 haftada 110 milyon TL arttı.

Süper Lig'de ilk 8 haftada adeta fırtına gibi esen Galatasaray, borsada da tutulamıyor. Hafta sonu oynanan maçta Konyaspor'u yenerek en yakın rakibinin 6, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 8 puan önüne geçen Galatasaray, Borsa İstanbul'daki yatırımcısına da şampiyonluk inancını aşıladı.

HİSSELERE HÜCUM ETTİLER

Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre ligde oluşan puan durumu sonrası haftanın ilk işlem gününde yatırımcılar Galatasaray hisselerine hücum ederken, sarı kırmızılıların hisseleri yüzde 6.56 yükselerek 8.61 TL'ye ulaştı. Cimbom hisseleri aynı zamanda dün yüzde 0.13 yükselen Borsa İstanbul'un da en çok yükselenleri arasında yer aldı. Dünkü yükselişle Galatasaray'ın halka açık şirketinin piyasa değeri de bir günde 57.2 milyon TL birden aratarak 872.6 milyon TL'den 929.8 milyon TL'ye fırladı. Galatasaray hisselerindeki son 1 haftalık yükseliş ise yüzde 13.3'e yükseldi. 1 haftada piyasa değerindeki artış ise 110 milyon lirayı aştı. 9 Ekim'de Galatasaray'ın piyasa değeri 820 milyon TL seviyesindeydi.

TRABZONSPOR VE BEŞİKTAŞ ÇAKILDI

Lig'in henüz ilk yarısı olmasına rağmen şampiyonluk yolunda önemli bir puan avantajı yakalayan ve oynadığı futbolla bu avantajı sezon sonuna kadar sürdüreceği izlenimi veren Galatasaray hisselerinde her geçen gün yükseliş yaşanırken, ezeli rakiplere ise tam tersi bir durum söz konusu. Cuma akşamı Gençlerbirliği'ne kaybederek liderin 8 puan gerisine düşen Beşiktaş'ın hisseleri dün yüzde 1.54 düşerken, sahasında TM Akhisarspor'a 6-1 yenilen Trabzonspor hisseleri ise yüzde 2.26 çakıldı. Fenerbahçe hisseleri ise yüzde 0.46 arttı. Öte yandan Galatasaray, sezon başında yaptığı 9 transfere 40 milyon Euro bonservis harcamıştı. Bu oyuncuların bir yıllık sabit ücretleri de eklenince bu yıl transfer için harcanan tutar 63 milyon Euro'ya çıkıyor. Galatasaray'ın, yüksek borçlu finansal yapısına rağmen yeni futbolculara harcanan bu paralar şimdilik doğru adrese gitmişe benziyor. Şöyle ki, bu oyuncuların oynadığı oyunla alınan 7 galibiyet ve 1 beraberlik için Galatasaray'ın kasasına Futbol Federasyonu'ndan şimdiden 16.5 milyon TL başarı primi gelmiş durumda.

SEYİRCİ SAYISI 2'YE KATLANDI

Galatasaray bu sezon sadece yeşil sahada ve borsada değil, tribünlerde de adeta uçuyor. Sarı Kırmızılıların iç saha maçlarına taraftarları önceki yıllara oranla yoğun ilgi gösteriyor. Şöyle ki, 52 bin 600 kapasiteli TT Arena'da Cimbom, önceki sezon ortalama 16 bin 466, geçen sezon ise 21 bin 351 kişiye oynarken, 8 haftanın geride kaldığı bu sezon ise maç başına ortalama seyirci 39 bin 258 kişiye yükselmiş durumda. Artan seyirci sayısı bir yandan takıma itici güç olurken bir yandan da kulübün kasasını dolduruyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Galatasaray Fenerbahçe Konyaspor Beşiktaş Spor Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title