Haberler

Süper Lig'de Gollerin Çoğu Yerli Futbolculardan Geldi

Turkcell Süper Lig'de Geride Kalan 8 Haftada, Atılan Gollerin Çoğu Türk Oyunculardan Geldi.

Turkcell Süper Lig'de geride kalan 8 haftada, atılan gollerin çoğu Türk oyunculardan geldi.

8 haftada oynanan karşılaşmalarda atılan toplam 181 golün, 115'ini (Yüzde 63,6) yerli oyuncular kaydederken, yabancı futbolcular ise filelere 66 gol (Yüzde 36.4) gönderebildi. Bir takımda maçta 6 yabancı oyuncunun oynayabildiği Turkcell Super Lig'de, yabancı oyuncuların attığı goller azınlıkta kalırken, Galatasaray'ın ligde bulduğu 18 golün 6'sını (Yüzde 33.3) yabancı oyuncular kaydetti. Beşiktaş'ın ligdeki 9 golün 7'sini (Yüzde 77.7) yabancı oyuncular kaydederken, Fenerbahçe'nin ilk 8 hafta sonunda attıkları toplam 9'golün 5'ini (Yüzde 55.5) yabancı futbolcular attı.

TRABZONSPOR VE ANKARASPOR'UN YABANCILARINDAN 'TIK' YOK

Ligde geride kalan 8 hafta sonunda Trabzonspor ve Ankaraspor'un yabancı oyuncuları hiç gol atamadı.

Yabancı oyuncularının hiç skora katkı sağlayamadığı bu ekiplerden Trabzonspor'un 10, Ankaraspor'un ise 5 golü Türk oyunculardan geldi.

Ligde 8 golü bulunan Bursaspor'un yabancı oyuncuları sadece 1 gol (Yüzde 12.5) atabilirken, 10 golü bulunan Gençlerbirliği'nin ise 2 golünü (Yüzde 20) yabancı oyuncular filelere gönderdi.

EN VERİMLİ YABANCILAR KASIMPAŞA'DA

Ligde 8. hafta sonunda filelere 6 gol bulan 15. sıradaki Kasımpaşa'yı yabancı oyuncuları taşıyor.

Lacivert-beyazlı takımın yabancı oyuncuları filelere 5 gol (Yüzde 83.3) gönderirken, Türk oyuncular sadece 1 gol bulabildi.

YABANCILARIN EN FAZLA GOL ATTIĞI HAFTA 7. HAFTA OLDU

Yabancı oyuncuların ligde en fazla gol attığı hafta 7. hafta oldu.

Bu haftada atılan 27 golün 14'ünü (Yüzde 51.8) yabancılar atarken, 5. haftada ise filelere gönderilen 20 golün 11'ini (Yüzde 55) yabancı futbolcular buldu.

Ligde yabancı oyuncuların en az gol bulduğu hafta ise 1. hafta oldu. Yabancılar, ligin ilk haftasında 19 golün sadece 2'sini (Yüzde 10.5) atabildi.

GOL KRALLIĞINDA 3 YERLİ 1 YABANCI İLK SIRADA

Ligde geride kalan 8. haftada gol krallığında ilk sırayı 3 yerli, 1 yabancı oyuncu paylaşıyor.

Ligde Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz, Galatasaraylı Ümit Karan, Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Gaziantepsporlu Antonio De Nigris'in 5'er golü bulunuyor.

YABANCILARIN GOLLERİ

Ligde bu sezon 8 hafta sonunda yabancı oyuncuların attıkları goller şöyle:

Ankaragücü: Kirita (3), “Bebbe” Alper Aydın (1), Jaba (1)

Beşiktaş: Bobo (2), Ricardinho (1), Tello (3), Mert Nobre (1)

Bursaspor: Tum (1)

Çaykur Rizespor: Reberio (1), Anderson (2), Rodriguez (1)

Denizlispor: Cesar (1), Kratochvil (2)

Fenerbahçe: Roberto Carlos (1), Alex (1), Kezman (1), Mehmet Aurelio (2)

Galatasaray: Lincon (2), Nonda (3), Carrusca (1)

Gaziantepspor: Zurita (1), De Nigris (5)

İstanbul Büyükşehir Bld: Cesario (1), Adriano (3)

Kasımpaşa: Askou (1), Fransergio (1), Tehoue (3)

Gençlerbirliği: Carle (1), Kahe (1)

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor: Sterjovski (3)

Kayserispor: İglesias (3), Ivankov (1)

Konyaspor: Neca (1), Washington (2)

Sivasspor: Diallo (1), Balili (2)

Vestel Manisaspor: Kalabane (1), Holosko (3), Dvornik (1)

(Not: Ligde Türk statüsünde forma giyen Aurelio, Nobre, Bebbe yabancı oyuncu olarak değerlendirilmiştir)

(Not: Trabzonsspor-Sivasspor maçı toplam gol sayısına 3-0 (3 gol) olarak yansıtılmıştır)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title