Haberler

Süper Kahramanlı Ameliyata Hazırlık

ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuk hastalar ve ailelerde ameliyat endişesini azaltmak için broşür, resimli kart, video ve süper kahraman kostümlerinin kullanıldığı uygulama başlatıldı.

ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuk hastalar ve ailelerde ameliyat endişesini azaltmak için broşür, resimli kart, video ve süper kahraman kostümlerinin kullanıldığı uygulama başlatıldı.

Antalya Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat öncesi dönemde çocuk hasta ve ailelerindeki stresi azaltmak amacıyla motivasyon etkinlikleri düzenliyor. Uygulama kapsamında hastanede ameliyat edilecek çocuklar aileleriyle birlikte karşılanarak bilgilendirici broşür, kart, video ve süper kahraman kostümleriyle ameliyat sürecinin eğlenceli hale getirilmesi hedefleniyor. ALKÜ çocuk gelişimi uzmanı İlkay Kocaakça, ameliyatı daha keyifli bir ortama sokmak amacıyla bu projeyi geliştirdiklerini söyledi. Projede aileleri birkaç yönden rahatlatmaya çalıştıklarını belirten Kocaakça, "İlk olarak bir broşür hazırladık. Burada ailelere önerilerimiz yer almaktadır. Daha sonra çocuklarımızın ameliyat kaygılarını önlemeye yönelik ameliyatın süreçlerini anlattığımız resimli kartlarımızı hazırlayarak bu durumu onlara eğlenceli şekilde anlatmaya çalışmaktayız. Çocuklarımızın ameliyat gününün sabahından çıkışına kadar olan süreyi anlatan bir video hazırladık. Bu video çalışması çocuk cerrahisi servisimizde gösterilmektedir. Ameliyat günü çocuklar için daha sevimli olsun istedik. Onları ameliyat gününün süper kahramanları olsun istediğimiz için süper kahramanların kostümlerini ve maskelerini hazırladık. Bu projeyle birlikte umuyoruz ki ameliyat kaygısı olmasın, çocuklarımızın ameliyat süreci ileride güzel bir şekilde anlatabileceği hatıra olarak kalsın" dedi.

Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan da sağlıkta gerçekleşen dönüşümlere ayak uydurduklarını söyledi. Yazan, "Hasta ve hasta yakınlarımıza verdiğimiz sağlık hizmetinin her gün kalitesini ve güvenirliğini arttırmak için çalışma arkadaşlarımızla birlikte çaba sarf etmekte, daha da çalışmaktayız. Bugün gençlerimizin ameliyat korkularını bir nebze olsun azaltmak için bir proje hazırladık. Bu günün kahramanı çocuklarımızın ameliyat sürecini eğlenceli şekilde anlatmaya çalıştık. Uygulamadan çocuklarımız ve aileler oldukça memnun. Bu memnuniyet bizleri daha da mutlu etmektedir" diye konuştu. - Alanyaantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title