Haberler

Süper İncir Sahalara İniyor

Aydın'ın ve incirin tanıtımını yapmak amacıyla çekilen Süper İncir filmi İsabeyli Belediyesi'nin sponsorluğunda köylerde gösterime giriyor.

Aydın halkının merakla beklediği süper incir filmi nihayet seyircisiyle buluşuyor. Başta aydın ve incir olmak üzere bölgenin kültürel zenginliğini de beyaz perdeye aktaran film, İsabeyli belediyesinin katkılarıyla ilk etapta 13 köyde gösterime giriyor. Tamamen Aydın'ın kendine has şivesiyle çekilen filmde olaylar, tarih öncesi dönemde yaşayan bir varlığın Mustafa ve Hatice'ye musallat olması etrafında şekilleniyor. Başta aydın valiliği olmak üzere, birçok sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla çekilen filmin yönetmenliğini kerem sarı yapıyor. İsabeyli belediyesinin katkılarıyla vatandaşlarla buluşacak film ilk olarak 23 Eylül'de İsabeylilerle buluşacak.

Sırasıyla Pirlibey, Aşağıyakacık, Aksu ve Bozyurt köyünde izleyicinin karşısına çıkacak film hakkında bir açıklama yapan İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, "Aydın'da çekilen ve yöreye özgü folklorik temaların ağırlıkta olduğu bu filmi vatandaşlarımıza izlettirmek istedik. Köyde sinemaya gitme imkanı olmayan vatandaşlarımızın bu vesileyle süper incir filmini izlemesini istedik" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsabeyli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title