Haberler

Sungurlu'da Teröre Lanet Mitingi

Çorum'un Sungurlu İlçesinde Düzenlenen ve Yaklaşık 10 Bin Kişinin Katıldığı Teröre Lanet Mitingi, Öfke Seline Dönüştü. İlçe Halkı, Attıkları Sloganlarla Teröre Lanet Yağdırdı.

Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Teröre Lanet Mitingi, öfke seline dönüştü. İlçe halkı, attıkları sloganlarla teröre lanet yağdırdı.

Verem Savaş Dispanseri önünde başlayıp Atatürk anıtında son bulan mitinge Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Şahiner, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı, Ticaret Borsası Başkanı Halim Karacif ile sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Meydanı'na gelen grup, şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Abdulkadir Şahiner, sivil toplum

kuruluşları adına yaptığı konuşmada, ''Ülkemizin bu hainlere tahammülü kalmamıştır. Türkiye, artık bu kadar tabutu kaldıramaz. Hiçbir omuz bu ağırlığa dayanamaz hale gelmiştir'' dedi. Miting, şehitler için yapılan duanın ardından sona erdi.

ŞEHİT ANNESİNİN YÜREĞİ DAYANMADI

Mitinge katılan şehit annesi Nursen Yazgıç, fenalaşarak baygınlık geçirdi. Oğlu Astsubay Orhan Yazgıç'ın 9 yıl önce Batman'da hain bir saldırı sonucu şehit düştüğü öğrenilen Yazgıç, "Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye bağırırken aniden yere yığıldı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından müdahale edilen Nursen Yazgıç, daha sonra miting alanında bulunan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şehit annesi Nursen Yazgıç'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

(ES-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title