Haberler

Sunğipek Tesisleri Meslek Yüksek Okulu Oldu -Bursa'nın Gemlik İlçesinde, 1938 Yılında Açılan ve 2004 Yılında Uü'ye Devredilen Sunğipek Tesisleri Bünyesinde Yaptırılan Uü Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Eğitim Birimleri, Törenle Hizmete Açıldı (F

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, 1938 yılında açılan ve 2004 yılında Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ) devredilen Sunğipek tesisleri bünyesinde, Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı (AKKEV) tarafından yaptırılan UÜ Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Eğitim Birimleri, törenle hizmete açıldı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, törende, Mesut Yılmaz'ın başbakanlığı döneminde ''Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak istiyoruz'' diyerek Sunğipek tesislerinin kendilerine verilmesi şeklinde taleplerini dile getirdiklerini söyledi.

Sunğipek tesisleriyle birlikte Merinos Fabrikasını da istediklerini belirten Yurtkuran, Sunğipek tesislerinin 284 dönümlük arazisinin kendilerine, Merinos Fabrikasının ise belediyeye devredildiğini kaydetti.

Devir işlemleri sırasında büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Yurtkuran, şöyle konuştu:

''AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik bu dönemde desteklerini bizden hiç esirgemedi. Çelik, tüm güçlere rağmen üniversitenin yanında yer alarak, konuyu Başbakan'a kadar götürdü. Biz de 2004 yılından beri buraya bir meslek yüksek okulu, hukuk fakültesi ve denizcilik yüksek okulu yapmayı uygun gördük. Ayrıca, stratejik plana tıp fakültesi ve hastanelerini koyduk. Buna İnegöl'deki meslek yüksekokulunu da ekledik. Keles ve Orhaneli'ye de yüksek okullar ve yurtlar yaptık.''

Yıllık 250 milyon YTL olan üniversite bütçesinin, ''IMF'ye bağlı ekonomik politikalar nedeniyle'' yüzde 40 oranında gerilediğini belirten Yurtkuran, ulusal sermayeye örnek teşkil eden Asım Kocabıyık gibi hayırsever iş adamlarının sayesinde yatırımları hızlandırdıklarına işaret etti.

''Sunğipek Gemlik Yerleşkesi''ni, UÜ Kemalizmin kalkınma modelinin örneği olarak gösteren Yurtkuran, şöyle devam etti:

''Önemli olan ekonomik kalkınma ile kültürel kalkınmanın paralel gitmesidir. Her ikisini de Atatürkçü modele uygun hale getirmektir. Fabrikayken aldığımız binaları kültür, aydınlık ve bilim yuvası yapacağız. İsteseler de istemeseler de geldik, kalacağız, yolumuza devam edeceğiz ve büyüyeceğiz. Burası UÜ Gemlik Yerleşkesi olmuş ya da Gemlik Üniversitesi olmuş, hiç önemli değil. Önemli olan buradan yayılacak Kemalist ışıktır''

-AKKEV YÖNETİM KURULU BAŞKANI KOCABIYIK-

AKKEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Borusan Holding Kurucu Başkanı Asım Kocabıyık da, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların, hükümetler değişse bile prensipleri değişmeyen kurumlar haline gelmeleri gerektiğini, bu sayede Türkiye'nin çok daha çabuk çağdaş medeniyetler seviyesine erişebileceğine inandığını dile getirdi.

Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül ise Gemlik'in 100 bin nüfuslu, yılda 40 bin ton zeytin yetiştiren, sanayi kenti olan bir ilçe olarak tanındığını ifade ederek, bunlara yeni ve büyük bir yatırımın daha eklendiğini belirtti.

İlçenin, eğitim ve kültür alanında da önünün açıldığını kaydeden Baygül, ilçeye bir ilköğretim okulu, bir üst geçit, bir meslek lisesi ve köprü yaptıran Kocabıyık ailesine teşekkür etti.

-OKUL HAKKINDA-

Atatürk tarafından 1 Şubat 1938 tarihinde hizmete açılan tarihi Sunğipek tesisleri içinde toplam 5 bin 500 metrekarelik binanın yeniden düzenlenmesiyle inşa edilen okulda, mikoloji, bakteriyoloji, fermantasyon, analiz, hazırlama, fizyoloji ve bilgisayar laboratuvarları, 10 derslik, çok amaçlı salon, okuma ve dinlenme salonları, kafeterya ve eğitim elamanları için bürolar bulunuyor.

UÜ Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulunda, teknik programlar, iktisadi ve idari programlar ve denizcilik programları olmak üzere üç bölümde eğitim veriliyor.

Toplam 190 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulun inşaatı 2.5 milyon YTL'ye mal olduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title