Haberler

Sunday Tımes'den "Terörist Saldırı Örtbas Ediliyor" İddiası

Türkiye’de turizm sektörünü korumak için terörist saldırıların “örtbas” edildiği öne sürüldü. The Sunday Times gazetesi, “Türk yetkililer, ülkenin karlı turizm sektörünü korumak için bir terörist bombalama kampanyasını örtbas etmekle suçlanıyor” diye yazdı.

İngiltere’de Pazar günleri yayınlanan The Sunday Times gazetesi, “Türkiye, turizm sektörünü korumak için ‘bombalamaları örtbas ediyor” başlıklı haberinde, 28 Haziranda Manavgat’ta meydana gelen ve üçü yabancı turist, dört kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın bir gaz tüpüne bağlandığını belirtti. Ancak gazete, “Türk yetkilileri, ülkenin karlı turizm sektörünü korumak için bir terörist bombalama kampanyasını örtbas etmekle suçlanıyor” diye yazdı.

Türk basınında, patlamaya teröristlerce yerleştirilen bir bombanın yol açtığı yazıldığını, ancak bu haberlerin yerel yetkililerce yalanlandığını kaydeden gazete, PKK tarafından kontrol edilen TAK örgütünün ise, patlamanın sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

The Sunday Times, her yıl 1.5 milyon kadar Britanyalı turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini, turizmin Türkiye için büyük bir gelir kaynağı olduğunu belirttikten sonra, “Türk güvenlik güçlerindeki kaynaklar, PKK/TAK’ın turizm sezonunun başlamasına denk düşecek bir bombalama kampanyasını planladığı uyarısını yapmışlardı” diye yazdı.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title