Haberler

Sun'dan Açık ve Çok Yönlü Kurumsal Blade Platformu

Sun Microsystems, Solaris 10 İşletim Sistemi Üzerinde Çalışan ve Sun, Intel ve Amd'nin En Yüksek Performanslı Mikroişlemcilerini Destekleyen Yeni Blade Sunucusu Sun Blade 6000 Modüler Sistemi'ni Kurumların Hizmetine Sundu.

Sun Microsystems, Solaris 10 işletim sistemi üzerinde çalışan ve Sun, Intel ve AMD'nin en yüksek performanslı mikroişlemcilerini destekleyen yeni Blade sunucusu Sun Blade 6000 Modüler Sistemi'ni kurumların hizmetine sundu.

Sun Microsystems, rakip blade ve raf yapısındaki sunuculardan iki kat fazla hafıza ve iki kat fazla I/O kapasitesiyle veri merkezi ömrünü yeniden tanımlayan Sun Blade 6000 Modüler Sistemi'ni pazara sundu. Sun Blade 6000 Modüler Sistemi, CoolThreads Teknolojisi'ne dayanan UltraSPARC T1'in yanı sıra, Intel Xeon ve AMD Opteron işlemci seçeneği de sunan blade'leri sayesinde kurumlara sanallaştırma, veritabanı, web uygulamaları ve Yüksek Başarımlı Bilgi İşlemi (HPC) de içeren geniş bir uygulama yelpazesini

ortak tek bir modüler tasarım üzerinde gerçekleştirme olanağı tanıyor.

Sun Blade 6000 Modüler Sistemi, kurumların herhangi bir blade platformundan bekledikleri çok yönlülüğü sunuyor. Sun, Intel ve AMD'nin en yüksek performanslı mikroişlemcileri üzerinde çalışan Sun Blade 6000, Solaris 10, Windows ve Linux işletim sistemleri için de destek sağlıyor. Geniş hafıza konfigürasyonlarını yarı maliyetine destekleyen artırılmış hafıza kapasitesi ve I/O bant genişliği, dört ve sekiz çekirdekli işlemcileri destekleyen yeni blade sunucuyu sanallaştırma için en ideal platform haline

getiriyor. Tüm bu özellikler, Sun Blade 6000 Modüler Sistemi'nin her türlü kurum uygulamalarında sanal olarak koşmasını ve kurumların yatırımlarını en üst seviyeye taşımalarını sağlıyor.

Sun Microsystems Başkan Yardımcısı John Fowler, en hızlı işlemci platformu ve işletim sistemi, en geniş hafıza ve I/O bant genişliği ile Sun'ın kurumların masrafsız bir şekilde ve rakip sistemlerdeki gibi teknik fedakarlıklara gerek duyulmadan sanal blade platformlarına geçebilmelerine olanak tanıyan bir sistem sunduğunu belirtti. Sun'ın yeni sistem ile şu anda hacim mimarisi ve işletim sistemlerinde sektörün en geniş desteğinin yanı sıra enerji etkinliği de sunduğunu kaydeden Fowler, Sun Blade 6000'in

tüm kurumların evrensel plaftormu olabileceğini vurguladı.

Sektörün açık mimariye sahip tek blade platformu olan Sun Blade 6000, kurumların mevcut verimerkezi altyapısına ve yönetim sistemlerine herhangi bir özel I/O, yönetim ya da gizli lisanslama maliyeti olmaksızın kolaylıkla entegre edilebiliyor. Sistem özellikleri ve Solaris 10, Windows ve Linux desteği ile bugünün en uygun performansını garanti ederken, kurumların gelecekteki potansiyel büyümeleri için büyük güncellemeler yapmadan ölçeklenebilmelerini sağlıyor.

Sun Blade 6000 Modüler Sistemi'nin bileşen ve özellikleri şöyle:

"Sun Blade 10 RU şasisi: Her bir raf başına tam kapasiteli 320 çekirdek, 2.5 TB hafıza ve rack başına 5 Tbps kullanılabilir I/O işi için, rack başına 4 şasiye kadar, şasi başına 10'a kadar blade'i destekliyor.

Sun Blade T6300(TM) Sunucu Modülü: CoolThreads teknolojisine dayanan bir UltraSPARC T1 işlemci üzerinde çalışan bir tek yuvalı (1-socket) blade.

Sun Blade X6250 sunucu modülü: Quad-Core Intel Xeon işlemci 5300 serisi üzerinde çalışan iki yuvalı (2-socket) dört çekirdekli işlemciye uygun blade. (Sun ve Intel'in Ocak ayında duyurdukları stratejik işbirliğinden bu yana Sun'ın duyurduğu ilk Intel Xeon tabanlı ürün ve Sun'ın ilk 4 çekirdekli işlemci tabanlı ürünü)

Sun Blade (TM) X6220 sunucu modülü: İkinci nesil AMD Opteron işlemcilere dayanan iki yuvalı (2-socket) blade

Güç ve soğutma teknolojilerinden fedakarlık yapmak yok: Daha iyi soğutma ve hava akışı sunarak daha yüksek sistem güvenilirliği ve enerji etkinliği sağlıyor.

Açık sektör standardı I/O: Sektör standardı PCI-Express I/O mimari ve adaptörlerini güçlendirerek kurumların sistem operasyonuna müdahale etmeden bir I/O modülü kurmasına veya değiştirmesine olanak tanıyor.

Açık şeffaf yönetim, kurumların mevcut blade veya raf yapısındaki yönetim altyapısına hızlı ve kolay entegrasyonu sağlamak için, -Sun'ın ya da başka tedarikçilerin olması farketmeden- yönetim araçları en standart arayüzleri destekliyor".

(ERÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title