Haberler

Sümeyya'nın Afiş Gururu

Amasya'da, 'Kaliteli Yaşam İçin Okuldan Önce Eğitim' Konulu Proje Kapsamında Yapılan Afiş Yarışmasında Birinci Olan İlköğretim Okulu Öğrencisi Sümeyya Kapusuz'un Afişi, Şehrin Muhtelif Yerlerine Asıldı.

Amasya'da, 'Kaliteli Yaşam İçin Okuldan Önce Eğitim' konulu proje kapsamında yapılan afiş yarışmasında birinci olan ilköğretim okulu öğrencisi Sümeyya Kapusuz'un afişi, şehrin muhtelif yerlerine asıldı.

Çocuk haklarına dair sözleşme, Birleşmiş Milletler Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilirken, Türkiye tarafından da 14 Eylül 1990 tarihinde imzalandı. TBMM'de 1994 yılında kabul edilerek 1995 yılında Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğü giren Çocuk Hakları Sözleşmesi'ndeki amacın, dünyada ki tüm çocukların fark gözetmeksizin en iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak olduğunu belirten Amasya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bayram Erol, Türkiye'de çocuk haklarını koordine eden kurumun ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu olduğunu söyledi.

Amasya'nın çocuk dostu 25 pilot il arasında bulunduğunu, çocuk hakları konusunda 2000 yılından itibaren çalışmalara aktif olarak katılımın sağlandığını, 2007 yılı 20 Kasım tarihinde 8.'si düzenlenecek olan Çocuk Formu'na Amasya'yı temsilen Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Mirkan Özdemir ve Başkan Yardımcısı Beyza Nur Uğur katılacağını ifade eden Erol, çocuk hakları konusunda Amasya'da çok sayıda çalışma yapıldığını belirtti.

Çocuk hakları konusunda Amasya'da yapılan çalışmaların içerisinde 'Kaliteli Yaşam İçin Okuldan Önce Eğitim' konulu proje için afiş yarışması düzenlediğini açıklayan Bayram Erol, "Amasya genelindeki tüm ilköğretim okulları arasında yapılan bu yarışmada Sümeyya Kapusuz isimli öğrencimiz yaptığı afiş ile birinci seçildi. Fotoğraf makinesi ile ödüllendirdiğimiz öğrencimizin afişi, şehrin muhtelif yerlerine asıldı" dedi.

(DY-SA)

17.11.2007 13:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title