Haberler

Sümer Ezgü Yörük Şenliğinde Konser Verdi

Sümer Ezgü Yörük Şenliğinde konser verdi Sümer Ezgü Yörük şenliğinde köylü Iklığ sanatçısı ile düet yaptıANTALYA - Antalya Serik'te 3. Andız Dibi Şenlikleri, Ünlü sanatçı Sümer Ezgü'nün katılımıyla gerçekleştirildi.

Sümer Ezgü Yörük Şenliğinde konser verdi

Sümer Ezgü Yörük şenliğinde köylü Iklığ sanatçısı ile düet yaptı

ANTALYA - Antalya Serik'te 3. Andız Dibi Şenlikleri, Ünlü sanatçı Sümer Ezgü'nün katılımıyla gerçekleştirildi.

Antalya'nın Serik İlçesinde faaliyet gösteren Demiciler Köyü ve Çevre Köyleri Kalkınma Dayanışma Yayla Turizmi Geliştirme Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen Andız Dibi Şenlikleri 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Şenlikte Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçısı Sümer Ezgü ve Yöresel sanatçı Gülhan Öz sahne aldı. Şenlik alanında konuklara yöresel yemekler ve geleneksel şerbet ikram edilirken, Demirciler Mahallesi Sarıcalar Camii İmamı öğle saati ezanını şenlik alanında okudu.

Yörük Türkmen Kültürünü sevdiğini ifade eden Sümer Ezgü, "Yörükler yeri burası böyle sırtına da dağlara dayamış kuş yuvası gibi yere konmuş insanlarının yeri, Burayı bilmeyenlerin de insanlar burada ne yapıyorlarmış acaba diye böyle söyleyebileceği ama gerçek bir yaşamın olduğu köyü burası. Bizim insanlarımız doğa insanı bunlar. İmece usulü birbiriyle paylaşan insanlar. Bizim kökümüzün kültürümüzün mayası bunlar. Benim okuduğum Türkülerin kökü buralarda zaten. Dolayısıyla benim buralarda olmam çok doğal. Ben zaten bu toprakların çocuğuyum. Kültürümüzü yaşatıyoruz. Sadece buralarda değil kültürü alıp başka yerlere de götürüyoruz. Bu sanatçılar bizim değerlerimiz. Iklığ çalabilen kaç kişi kaldı? Devlet onlara sahip çıkılmalı" dedi.

Sanatçı Emin Kök ıklığ ile türkü söyleyen Sümer Ezgü üç telli bağlaması ile Emin Kök'e eşlik etti. Sümer Ezgü birbirinden hareketli Yörük ezgileriyle konukları eğlendirirken, kendisine ayrılan sürenin tamamlanmasının ardından sahneyi meslektaşı Gülhan Öz'e teslim etti.

DEKAD Başkanı Nurettin Taş program sonunda Sümer Ezgü'ye üzerinde DEKAD yazılı Türk Bayrağı hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Sümer Ezgü Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title