Haberler

Sumbas'ta Mera Açılışı

Sumbas ilçesine bağlı Döğenli Mahallesi'nde hazırlanan 264 dekarlık mera alanı törenle açıldı.

Sumbas ilçesine bağlı Döğenli Mahallesi'nde hazırlanan 264 dekarlık mera alanı törenle açıldı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, törende yaptığı konuşmada, valilik olarak ilin zenginliklerini, potansiyellerini ortaya çıkarmak için her geçen gün daha çok çalıştıklarını söyledi.

Hükümetin verdiği imkanları en iyi şekilde kullanma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Mera ıslahı ve doğal kaynaklarımızın işletilmesi projesinin özellikle son dönemlerde, ülkemizde hayvancılığın tekrar önemli hale geldiği şu günlerde, çiftçilerimize çok yarar sağlayacağı su götürmez bir gerçektir. Bu proje ile çayır ve mera alanlarını verimli hale getirerek çiftçi kardeşlerimizin gelirinin arttırılması ve böylece milli ekonomiye katkı sağlanması hedeflenmiştir. Bizlere düşen ise aşkla sevdayla çalışıp ülkemizi kalkındırmaktır. Unutmayalım ki bir ülkenin kalkınmasının önündeki en büyük engel insanını, toprağını, suyunu atıl bırakmasıdır. Bizler bu güzelliği bu zenginliği israf edersek hesabını veremeyiz."

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da hükümet olarak çiftçiye ve tarıma desteklerinin devam edeceğini ifade ederek, "Biz hükümet olarak çiftçimizin, üreticimizin ve halkımızın yanındayız, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise meralarla ilgili tespit, tahdit ve tahsis çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, Osmaniye'de bugüne kadar 177 yerleşim birimde mera tespit çalışmasının tamamlandığını, 7 köyde 3 bin 823 dekar alanın ıslahının yapıldığını, 4 köydeki 2 bin 269 dekar alanda ise ıslah çalışmasının devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Cerrah Osmaniye Sumbas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title