Haberler

Sumbas'ta İlköğretim Haftası Kutlandı

Sumbas'ta 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla İlköğretim Haftası etkinliği düzenlendi.

Sumbas'ta 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla İlköğretim Haftası etkinliği düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Cengiz Akdağ, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Akdağ, Binali Yıldırım Yatılı İlköğretim Bölge Okulu konferans salonunda devam eden törende, eğitimin üzerinde hassasiyetle durulması ve ciddi anlamda sahiplenilmesi gereken bir mesele olduğunu söyledi.

Akdağ, şöyle konuştu:

"Hedefimiz, geleceğimizin dünyasını şenlendirecek olan çocuklarımızın bilgi ve beceri yönünden donatılması, milli, manevi, ahlaki, kültürel ve evrensel değerlere bağlı, vatanını ve milletini seven, büyüklerine saygılı, küçüklerine merhametli, hayatın kıymetini bilen ve kötü alışkanlıkları olmayan bireyler olarak yetiştirilmesi gerekir.

Öğrencilerimiz sizin yanınızda birer emanettir. Onlar her türlü şekli almaya hazır, tertemiz kalpleri de adeta birer cevherdir. Sizlerin, geleceğimiz olan öğrencilerimizi, Türk milli eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi şekilde yetiştireceğinize inanıyor, yeni öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum."

Tören, öğrenciler tarafından günün anlamına uygun şiirler okunması, okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine 8. sınıf öğrencileri tarafından 'aramıza hoş geldiniz' denilerek çiçekler takdim edilmesi ile sona erdi.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Recep Çelik, İlçe Emniyet Amiri Vekili Adem Gültekin ile kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

- OSMANİYE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title