Haberler

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan."Türkiye'deki Zeytinyağı Fiyatının İstikrarlı ve...

"Türkiye'deki zeytinyağı fiyatının istikrarlı ve maliyetinin üstündeki bir rakamda satılabilmesi için önce sürekli bir dış pazarının olması gerekmektedir" dedi.

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan,

" Türkiye'deki zeytinyağı fiyatının istikrarlı ve maliyetinin üstündeki bir rakamda satılabilmesi için önce sürekli bir dış pazarının olması gerekmektedir" dedi.

Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artış gösteren zeytinyağı fiyatlarının kalıcı olmadığını, İspanya'nın rekolte eksikliğini tamamladığında ve Suriye'den gelen zeytinyağların iç pazara hakim olduğunda zeytin yağı fiyatlarının düşeceğini belirtti.

Zeytin kuşağında bulunan ülkelerin başında İspanya, İtalya, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'nin geldiğini dile getiren Tarhan, Türkiye'nin dünyada önemli zeytin üreticisi ülke olduğunu ve Aydın'ın da yaklaşık olarak 22 milyon zeytin ağacı sayısı ile Türkiye zeytin ağaç varlığının yüzde 25'ine sahip olduğunu söyledi.

Aydın'daki tarım arazilerinin yüzde 35'inin zeytinlik olduğunu, Türkiye'deki zeytin üretiminin yüzde 24,9'unun Aydın da gerçekleştiğini belirten Tarhan,

"Dünya piyasasında zeytinyağı fiyatını belirleyici ülke İspanya'dır. İspanya, dünya zeytinyağı üretiminin yaklaşık yüzde 51'ine sahiptir ve zeytinyağı pazarının büyük bir kısmını elinde tutmaktadır. Türkiye'deki zeytinyağı fiyatının istikrarlı ve maliyetinin üstündeki bir rakamda satılabilmesi için önce sürekli bir dış pazarının olması gerekmektedir" diye konuştu.

Muhabir: Suat Deniz

Yayıncı: Ramazan Ercan - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Sultanhisar Türkiye İspanya Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title