Haberler

Sultangazi'de 4. Atlı Cirit Şöleni Düzenlendi

Sultangazi'de "4. Sultangazi Atlı Cirit Şöleni" düzenlendi.

Sultangazi'de "4. Sultangazi Atlı Cirit Şöleni" düzenlendi.

Sultangazi Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu şartları ve kuralları dahilinde Esentepe Mahallesi'nde organize edilen şölende, Erzurum Atlı Spor Kulübü, Sivas Önder Atlı Spor Kulübü, Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü ve Bayburt Üniversitesi Atlı Spor Kulübü cirit takımları mücadele etti.

Cirit Şöleni, mehteran bölüğünün konseri ile başladı. Şölende konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, cirit oyunlarının mertliğin ve cesaretin simgesi olduğunu belirtti.

Cirit oyununun tarihi hakkında bilgi veren Altunay, şunları kaydetti:

"Bizler köklü bir milletin mensuplarıyız, köklü bir devlet geleneğine sahibiz. Anadolumuzun tüm renklerini ve farklılıklarını kucaklayarak büyük hedeflere yürüyoruz. Bu kutlu yolculuğumuzda geleneklerimizden kopmadan ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz etkinliklerle ata sporumuz yağlı güreşleri ve atlı cirit oyunlarını ilçemize taşıdık. Bu iki ata sporumuzu, Sultangazili hemşehrilerimiz büyük bir coşku ve heyecan içerisinde izlemektedirler."

Altunay, vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayarak, "Ulusumuzun, tüm dünyaya bağımsızlığını haykırdığı 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de şölene katılanların 30 Ağustos Zafer Bayramı kutladı.

Şöleni gerçekleştiren Altunay'a teşekkür eden Erdem, "Yerel yönetimlerin klasik belediye hizmetlerinin ötesinde çalışma yapması gerekiyor. Belediyeler açısından yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, faaliyet alanları içerisinde sosyal projelere ağırlık vermesi gerekmektedir. Belediyelerimizin sosyal alanda faaliyetleri, hizmet zenginliği, demokratik gelişme ve vatandaş memnuniyetini sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Çekişmeli geçen müsabakaların sonunda Erzurum Atlı Spor Kulübü birinci oldu. Müsabakaların sonunda da "Kara Cirit" kurallarına göre de gösteri maçı düzenlendi.

Dereceye giren takımlara ödülleri Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve diğer yetkililer tarafından verildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Atlı Spor Kulübü Cahit Altunay Sultangazi Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title