Haberler

Sultangazi Belediyesi İzci Kampı Başladı

Sultangazi Belediyesi, "Yaz Etkinlikleri" başlığı altında hayata geçirdiği projeler kapsamında öğrencilere yönelik "İzci Kampı" düzenledi.

Sultangazili öğrencilerin yaz tatilinde bekledikleri izci kampı, bu yıl da kapılarını açtı.

Belediyenin Mimar Sinan Kent Ormanı'nda gerçekleştirdiği "İzci Kampı"nda 9-17 yaş grubundaki öğrencilere ücretsiz eğitim veriliyor. 150 kişilik gruplar halinde verilecek eğitimlerde bin 500 öğrenci izciliğe ilk adımlarını atacak. 10 dönem olarak yapılacak izci kampında beşer günlük eğitimler verilecek.

Öğrencilere, doğal hayatta yaşam koşullarının sağlanacağı kampta okçuluk, kano kullanma, dağ bisikleti, ip düzenekleri, oryanting, paintball, canlı langırt, bilyeli araba, tırmanma duvarı, kasa yığmaca, hike, tahta bacak, trekking, mayın tarlası ve hazine avı gibi sportif eğitimler verilecek.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, kampta AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak 9. izcilik kampını başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yaklaşık 200 öğrencinin hafta başından bu yana kamptan yararlandığını aktaran Altunay, "Her hafta farklı bir grubu burada ağırlıyoruz. Bu kardeşlerimiz gittikten sonra başka bir grup geliyor. Kendi izci öğretmenleriyle, liderleriyle beraber çalışmanın mutluluğunu onlar da tadıyor." diye konuştu.

Altunay, izci liderlerle birlikte oldukları için öğrencilerin de yabancılık çekmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burada çocuklar barajda kanoyla kürek çekiyor, tarihi yerlerimizi ziyaret ediyor, futbol, basketbol, voleybol, tenis kortundan istifade ediyor, ata biniyor. En önemlisi de kendileri hafta boyunca burada müthiş bir öz güven kazanıyor. Yani ailesinden ayrı bir hafta kalmanın mutluluğu içindeler. Hafta sonu da yakılan o kamp ateşinde aileleri, o hünerlerini görüyorlar. Ardından bize çok güzel yorumları oluyor. 'Çocuklarımız fevkalade istifade etmiş, müthiş bir öz güven kazanmış' diye de bu mutluluk tablolarını sunuyorlar. Temenni ediyoruz ki Sultangazi'de kim varsa bu yaz tatilini geçirirken mutlaka bize müracaat etsin."

Sultangazi Belediyesi İzci Kampı, eylüle kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Sultangazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title