Haberler

Sultanbeyli'nin Engellilik Haritası Çıkarılıyor

Güncelleme:

"Sultanbeyli İlçesi Engellilik Haritası" projesinin amacı, ilçenin engelli haritasını çıkarıp toplumda farkındalık bilincini artırmak.

İstanbul Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Sultanbeyli Şubesi, Sultanbeyli Belediyesi ve Sultanbeyli Kaymakamlığı ile engellilere yönelik önemli bir projeye imza atıyor. "Sultanbeyli İlçesi Engellilik Haritası" adı altında başlatılan projenin amacı, ilçenin engelli haritasını çıkarıp toplumda farkındalık bilincini artırmak…

İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı İstanbul Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Sultanbeyli Şubesi, hazırladığı projeyle Sultanbeyli'nin engelli haritası ve veri tabanını oluşturmaya hazırlanıyor. Sultanbeyli Kaymakamlığı ve Sultanbeyli Belediyesi'nin ortaklığında yapılan proje kapsamında, ilçede yaşayan ve farklı kurumlar tarafından kayıt altına alınmış tüm engelli bilgileri bir araya getirilecek.

"Sultanbeyli İlçesi Engellilik Haritası" projesinin ilk toplantısı gerçekleştirildi. İmzalanan protokoller sonrası kaymakamlık, belediye ve İSÖM yetkilileri, projeyi tanıtmak ve yetkilileri bilgilendirmek için biraraya geldi. Toplantıya Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, İSÖM Müdürü Bekir Köksal, Müdür Yardımcısı Dr. Nurullah Yücel, belediye başkan yardımcıları, danışmanları, kaymakamlık şube müdürleri ile belediye birim müdürleri katıldı.

Tüm kurumlar verilerini paylaşacak

Proje kapsamında, her kurumun kendi veri tabanında yer alan engelli bilgilerini projeye dahil etmesi planlanıyor. Çalışmada Sultanbeyli Belediyesi, Sultanbeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultanbeyli Toplum Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Sultanbeyli Engelliler Merkezi, Sultanbeyli'deki tüm aile sağlığı merkezleri, muhtarlıklar, vakıf ve dernekler sahip oldukları engelli verilerini proje ekibi ile paylaşacak.

Ardından da mahallelere göre engelli sayıları, ilçedeki engellilik dağılımı, engellilere dönük hizmet veren kurum ve kuruluşlar, eğitim, özürlü maaşı, evde bakım yardımı alan engellilerin sayısı, bir veya daha fazla engelli bireye sahip aileler, anne veya babası engelli olan engelli bireyler tespit edilecek.

"Nihai amacımız farkındalık oluşturmaktır"

Proje Koordinatörü Sultanbeyli Engelliler Müdürlüğü Sorumlusu Psikolog Ali Bayram Ün, projenin nihai amacının engellilere yönelik toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Engellilere yönelik hizmetlerin etkin ve verimli olarak yürütülebilmesi için engelli bilgilerine ulaşmanın en temel gereklilik olduğunu belirten Ün, "Çünkü ülke çapındaki 8 buçuk milyon engelli sayısını ilçeye oranladığınızda 36 bin gibi bir rakamın elimizde olması gerekmektedir. Bizim hedefimiz engelli vatandaşlarımızın tamamını tespit etmektir." dedi. Projeyle birlikte en güncel bilgileri oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Ün, "Çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak. Çünkü projenin nihai amacı bu bilgiler doğrultusunda engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, toplumda engelli bireylerle ilgili bilinç oluşturmaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sultanbeyli İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title