Haberler

Sultanbeyli'de Esnafı Haraca Bağlayan Mafya

Güncelleme:

Sosyal medyada kendisi için hazırlattığı videolarla kısa sürede Sultanbeyli'de tanınan 'Bingöllü Kenan' isimli şahıs, zamanla ilçe esnafını haraca bağladı.

Asıl adı K. Y. 29 yaşında... İstanbul 'da adamları ile birlikte silah zoru ile insanlardan haraç toplayan yeni yetme bir mafya lideri. Sosyal medyada kendini elinde-belinde silah, tespih, atkı ve Sedat Peker'e benzeyen fotoğraflarla tanıtıyor. Videolar yayınlıyor. "Bana değil polis kralı gelse dokunamaz" diye korku salıyor.

POLİS ONU DEVREYE SOKTU

Sabah gazetesinde yer alan haberde; Bir Sultanbeyli sakini, "Geçen yıl doğu illerinden yeni göç eden iki aşiret kavga edince Sultanbeyli'de ortalık karıştı. Sultanbeyli'nin geçen yılki emniyet müdürü V.K. ve asayiş büro amiri İ.P. iki aşireti barıştırması için ilçenin önde geleni olarak uyuşturucu satan, sattıran çevresinde sürekli kavga eden Y.'yi devreye sokunca adam kendisini büyük bir insan sanmaya başladı" diyor.

'SİLAH ZORUYLA HARAÇ TOPLUYOR'

Sultanbeyli halkı, Y. ile baş edemez hale geldi. Mafya liderliğine soyunan Y., iddialara göre arkasına taktığı onlarca insanla birlikte caddede dolarak dükkânlara girip esnaftan haraç topluyor. Adamlarıyla birlikte Yavuz Selim Mahallesi Eyyubi Caddesi'nde yer alan ve dış görünümü simsiyah camlarla kaplı olan bir kıraathane işleten Y. polisteki suç dosyası çok olmasına rağmen elini kolunu sallayarak suç işliyor. Silah zoruyla haraca kesilen Sultanbeyli esnafı, Y.'nin güçlü değil zayıf buldukları esnafı haraca bağladığını söylüyor. Y.'nin yaptıklarını tek tek anlatıyor. Ancak başlarına bela almamak için fotoğraf çektirmiyor, isim vermiyor. Şikâyetçi olmaktan da çekiniyor. Esnaf, "Neden şikâyet etmiyorsunuz?" sorusuna "Polisle kol kola geziyor, kimi kime şikâyet edelim" diye yanıt veriyor.

ESNAF KORKUYOR

Bir Sultanbeyli sakininin sözleri durumu özetliyor: "Geçen yıl doğu illerinden yeni göç eden iki aşiret kavga edince Sultanbeyli'de ortalık karıştı. Sultanbeyli'nin geçen yılki emniyet müdürü V.K. ve asayiş büro amiri İ.P. iki aşireti barıştırması için ilçenin önde geleni olarak uyuşturucu satan, sattıran çevresinde sürekli kavga eden Y.'yi devreye sokunca adam kendisini büyük bir insan sanmaya başladı. O olaydan sonra kendisine 'Bingöllü K.' lakabı da takan Y. 'Bana değil polis kralı gelse dokunamaz' diye insanları korkutuyor."

SUÇ DOSYASI KABARIK

Dahası da var. İddiaya göre; Y. geçen haziranda kavga eden iki komşudan birinin yardım istemesi üzerine karşı tarafın evini kurşunlattı. 6 adamıyla birlikte tutuklandı. 2 ay Maltepe Cezaevi'nde yattı ve çıktı. Y.'nin emniyet kayıtlarına göre suç dosyası da bir hayli kabarık. Y.'nin, 'Suç örgütü kurmak ve silah bulundurmak', 'Devleti aşağılama', 'Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak', 'Mala zarar verme', 'Kasten adam yaralama', 'Ruhsatsız silah bulundurma', 'Görevli memura hakaret', 'Belgede sahtecilik', 'Hürriyete ve şerefe karşı suçlar', 'Evi kurşunlatma' gibi suçlamalardan emniyette kaydı bulunuyor.

PROFİL TANITIMI: İSTANBUL'DA SÖZÜ GEÇEN KABADAYI

K.Y. adına Facebook'ta kurulan hesapta, yakın adamları sık sık hayranlıklarını dile getiriyor. Ayrıca YouTube'a yüklenen "Bingöllü K. kimdir" adlı iki videoda birbirinden ilginç detaylara ve fotoğraflara yer veriliyor. Her iki videoda özetle şu ifadeler yer alıyor: "Bingöl'de 1984'te doğmuştur. 1987'de İstanbul'a göç etmiştir. Öğretim hayatını İstanbul Sultanbeyli Teknik Meslek Lisesi'nde terk etmiştir. 2001'de 16 yaşında adam kaldırma, yaralama ve silahlı çete kurmaktan ve liderliğini yapmaktan tutuklanıp Bakırköy Sübyan Cezaevi'nde 2 yıl ve Türkiye 'nin genelinde toplam 10 yıl hapis yatmıştır. Türkiye genelinde 16 ilde cezaevinde yatmıştır. Bu yaşadığı süreçte 3 kez ayrı ayrı cezaevine girmiştir. 2012'de cezaevinden çıkmıştır Bingöllü K. İstanbul Sultanbeyli'de sözü geçen bir kabadayıdır Bingöllü K. Bingöllü K. der ki, 'Biz Goncaları gönlümüzde gül yaptık. Değil ayın görkemine güneşe bile aldanmadık. Dostlarımızı Allah'a emanet ettik ama unutmadık. Bingöllü K...."

CCEZAEVİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI

Paylaşılan videoda, K. Y.nin Bakırköy, Kastamonu, İnegöl, Edirne ve Kartal cezaevlerinde çekilmiş fotoğraflarına yer veriliyor. K.Y'nin tespihli, silahlı ve uzun mantolu fotoğraflarıyla süslenen diğer videoda da, "Ruhun üzerine giydirilen bu bedeni taşımıyorsan bırak bedenin ruhunu taşısın. Alemin düzenine ayak uyduramıyorsan bırak bu alemi, harcanırsın. Bingöllü K." deniyor.

Facebook'ta K. Y. için fotoğraflarının altına yapılan hayranlık dolu mesajlar da mevcut:

Fırtına Sinan: Bu can sana helal olsun abim benim.
B. K.: Benim de yanımdaki kardeşlerime canım feda. Unutmayın ki bir mücadele varsa, sizin içindir. Benim yüküm belli can kardeşlerim.
Bingöllüyüm Ama Sana Sevdalıyım: Dayı oğlu elindeki tespihin her tanesinin bir anı vardır. Sultanbeyli'deki Bingöllüler seninle gurur duymalı. Bu da Bingöllülerin gururu
Efe B.: Her alemde dayımızdan gerisi yalan.
Fırat Y.: Aslan amcam. Senin üstüne delikanlı yok bu alemde.
Ferdi D.: Abi bir yürüyüşüne bir de asaletine hayranım. Bu Sultanbeyli'nde baba gibi adamsın. Allah nazardan saklasın.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sedat Peker Sultanbeyli Facebook İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

ganyotçuhakan_aydin_34@hotmail.com:

şafak sezer boşuna kolpaçinoyu çevirmiyo arkadaşlar böyle modellerden dolayı işte.. ))))

1
1
yanıtYanıtla
kök grubue.sat42@hotmail.com:

ben bu alemde öyle elinde silahla resim çekinip sanala kendini reklam edene kabadayı demeyi bırak ancak palyanço derimm kenan koçumm sen bence bu alemi bırakta adanaya bi gell bizi güldürmeye kabadayı geçinen palyanço lazıımm:)

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title