Haberler

Sultanbeyli'de Yarın Mısır Direniş Şiirleri Gecesi Düzenlenecek

Sultanbeyli Belediyesi, yarın "Daima R4BİA 40 Şair 40 Şiir" adı altında Mısır Direniş Şiirleri gecesi düzenleyecek.

Sultanbeyli Belediyesi, yarın "Daima R4BİA 40 Şair 40 Şiir" adı altında Mısır Direniş Şiirleri gecesi düzenleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kültür Merkezi'nde yarın akşam gerçekleştirilecek programda, belediyenin Türkçe, Arapça ve İngilizce bastırdığı  "Daima R4BİA Mısır Direnişi İçin Şiirler" adlı eserin de ücretsiz dağıtılacağı belirtildi.

Açıklamada, Mısır'daki zulmün bütün dünyayı ilgilendirdiğini, dolayısıyla hiç kimsenin bu konuya kayıtsız kalmaması gerektiğini haykırmak için şiirler, öz geçmişler ve diğer sunum yazılarının İngilizce ve Arapça'ya da çevrildiği kaydedildi.

Mısır'daki darbeye karşı Adeviyye'de başlatılan demokrasi mücadelesiyle birilikte ulusal gazeteler ve edebiyat dergilerinde yayımlanan şiirlerden oluşan bu çalışmanın sunum yazılarının daha çok Türkiye'nin konu hakkındaki "dik duruşu"nun edebi bir dille beyanı niteliğinde olduğu aktarıldı.

Programa, şairlerden Abdurrahman Adıyan, Adem Turan, Ahmet Mercan, Bestami Yazgan, Cahit Koytak, Cevat Akkanat, Ersin Karaca, Mustafa Oğuz, Nurettin Durman, Nurullah Genç, Özcan Ünlü, Recep Garip, Resul Tamgüç, Sıddık Ertaş, Şakir Kurtulmuş ve Yunus Emre Altuntaş'ın katılacağı bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Sultanbeyli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title