Haberler

Sultanahmet'te Ayasofya Açılsın ve Mursi'ye Destek Eylemi

Haber-Kamera Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli derneklerin çağrısıyla Sultanahmet'te bir araya gelen grup, 'Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın ve Diren Mursi Türkiye seninle' yazılı pankart açtı.

Haber-Kamera Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA

İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli derneklerin çağrısıyla Sultanahmet'te bir araya gelen grup, 'Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın ve Diren Mursi Türkiye seninle' yazılı pankart açtı. Ayasofya yönüne yürüyüşe geçen grup, sık sık 'Hepimiz ihvanın askerleriyiz, 'Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın ve ' İslam canımız, feda olsun kanımız sloganları attı. Grup, Sultanahmet Meydanı'nda toplanırken polis, Ayasofya'nın önüne güvenlik önlemi aldı. Eylem sırasında sık sık tekbir getirerek slogan atan grubu Sultanahmet Meydanı'nda bulunan turistler de ilgiyle izledi.

AYASOFYA VE BÜTÜN MABETLER ÜMMETİN NAMUS VE ŞEREFİDİR

Burada bir konuşma yapan yazar İhsan Şenocak, Ayasofya'nın ibadete açılması için mücadele edeceklerini söyledi. İhsan Şenocak, konuşmasında şunları söyledi 'Ayasofya ve bütün mabetler İslam ümmetinin namusu ve şerefidir. Ayasofya hakkın sembolüdür. Kilisenin çan sesleriyle kapattığı Allah'ın yolu Allahuekber sesleriyle açılacak. Ayasofya mutlaka ibadete açılmalıdır dedi.

Mursi için de destek isteyen Şenocak, 'Bütün Muhammed Mursileri idamla yargılasalar, bütün ezanları sustursalar, bütün Müslümanları dar ağacına gönderseler, Allah'ın nurunu söndüremeyecekler dedi.

Grup, konuşmaların ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Mursi Sultanahmet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title