Haberler

Sultan Şehir Bilimle Şenlendi

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında, Sivas Valiliği koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Sivas Belediyesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin katkılarıyla Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’nin hazırladığı ’Sultanşehir Bilimle Şenleniyor II’ adlı proje...

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında, Sivas Valiliği koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Sivas Belediyesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin katkılarıyla Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nin hazırladığı 'Sultanşehir Bilimle Şenleniyor II' adlı proje Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde uygulandı.

Sivas'ta ikinci olma özelliği taşıyan projenin açılışı, Sivas Valisi Davut Gül, Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla gerçekleşti. 3 gün boyunca, proje içerisinde alanlarında uzman 62 kişinin atölye lideri ve rehber olarak görev aldığı, 100 bilimsel etkinliğin yapıldığı ve 7'den 70'e Sivas halkının büyük ilgi gösterdiği Bilim Şenliğini yaklaşık 15 bin kişi gezme fırsatı buldu.

Proje kapsamında atölye çalışmaları içerisinde katılımcıların daha önce yaşamadıkları deneyimler yaşamasına olanak sağlanarak, onların bilime karşı olumlu bir tutum oluşturmasına katkı sağlandı. Etkileşimli uygulamalar, deneyler, sergi, bilimsel yarışmalar, sanat etkinlikleri, yazılım ve robotik atölyeler, akıl oyunları atölyesi, sanal gerçeklik atölyesi, planetaryum gösterisi ve bilim söyleşisi programları gibi birçok bilimsel etkinliğin yer aldığı projede öğrenciler bilimsel çalışmaların keyfine vardılar. Proje kapsamında, etkileşimli oyunlar katılımcıları sürecin bir parçası haline getirerek cesaretlendirirken, drama ile izleyicilere farklı bakış açıları kazandırılarak hoşça vakit geçirmeleri sağlandı. Sanal gerçeklik atölyesi ve planetaryum etkinlikleriyle evreni anlamaya ve keşfetmeye yönelik geziye çıkılan Bilim Şenliği'nde, bilim söyleşi programları ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin birbirinden değerli akademisyenleri farklı konularda bilimsel konferans ve söyleşi programları gerçekleştirdi.

Etkinlik sonunda Proje Yürütücüsü Ahmet Yıldız ile birlikte stantları gezen TÜBİTAK Temsilcisi Prof. Dr. Yunus Karataş katılımcılara sertifikalarını takdim etti. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme programı kapsamında 'Sultanşehir Bilimle Şenleniyor II' adlı bilim şenliği projesini hazırlayan ve geleneksel hale getiren Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, bu projeyi gelecek yıllarda da Sivas'ta devam ettirmeyi planlıyor. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title