Haberler

Sultan Murat Koleji Öğrencilerinden Koyulhisar Gezisi

Sivas'ta Eğitim-öğretim Veren Özel Sultan Murat Koleji Öğrencileri, Koyulhisar İlçesine Gezi Düzenledi

Sivas'ta eğitim-öğretim veren Özel Sultan Murat Koleji öğrencileri, Koyulhisar ilçesine gezi düzenledi.

Okuldaki 5 öğretmen eşliğinde ilçeye gelen 50 öğrenci, 3 gün süre ile ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Eğriçimen Yaylası'nı da ziyaret eden öğrenciler, doğa harikası olan yaylaya hayran kaldıklarını söyledi.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, Şehitler Parkı'ndaki kafeteryada öğrencilerle bir araya geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eren, 'Öğrencilerimizin ilçemizi tanıması adına düzenlenen gezinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birçok öğrencimizin ilçemizi ilk kez gördüğünü biliyorum. Koyulhisar Sivas'ın en uzak ve şirin ilçelerinden bir tanesi. Öğrencilerimiz ilçemizi, Eğriçimen Yaylası'nı gördüler. Eğriçimen yazı başka, kışı bir başka güzellikte olan doğa harikası bir yayla. Sizleri yaz aylarında da burada misafir etmek isteriz' diye konuştu.

Belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini de belirten Başkan Eren, 'Siz gençler geleceğimizin teminatısınız. İleride sizleri devletin önemli kademelerinde görmek istiyoruz. Bu ülke sizlere emanettir. Sizler birlik ve beraberlikle ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacaksınız, bundan şüphemiz yoktur' dedi.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ilçede yapılan hizmetler hakkında da öğrencilere bilgi verdi.

Okulun İngilizce Öğretmeni Celal Türkoğlu ise öğrencilerin Koyulhisar'ı dışarıdan duydukları kadar bildiğini ve düzenlenen bu gezinin çok anlamlı ve faydalı geçtiğini söyledi. Koyulhisar'ı küçük bir ilçe olarak bildiklerini ancak buraya geldiklerinde ilçenin gelişmiş ve büyüyen bir yapıya sahip olduğunu gördüklerini dile getiren Türkoğlu, 'Koyulhisar'da halkın sıcak ilgisi ile karşılaştık. Burada birlik ve beraberliği gördük. Öğrencilerimiz adına bizlere bu fırsatı sağlayan ve gezimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Öğrenciler adına söz alan Fahrettin Erkurlar ise ilçede kendilerine gösterilen misafirperverlikten son derece memnuniyet duyduklarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, öğrencilere saat hediye etti. Programa Koyulhisar İl Genel Meclis Üyeleri Eyüp Ayın, Aşkın Fırat, İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan ve vatandaşlar katıldı.

(SRH-DOĞ-VED) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title