Haberler

Süleymanpaşa'da Suyu İçilemeyen 7 Mahalleye İçme Suyu Geliyor

Uzun yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan Süleymanpaşa Belediyesi’ne bağlı 7 mahalle, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin çalışması sonucunda içme suyuna kavuşuyor.

Uzun yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan Süleymanpaşa Belediyesi'ne bağlı 7 mahalle, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin çalışması sonucunda içme suyuna kavuşuyor.

Süleymanpaşa ilçesinin batısında yer alan Karansıllı içme suyu grubu olarak adlandırılan Evciler, Karansıllı, Mahramlı, Generli, Taşumurca, Otmanlı ve İnecik Mahallesi sakinlerinin içme suyu sıkıntısı TESKİ'nin çalışmasıyla son buluyor.

UZUN YILLARDIR İÇME SUYU SIKINTISI YAŞIYORLAR

Sondaj kuyusundan temin edilen suyu kullanan Karansıllı içme suyu grubuna bağlı mahalleler, sondaj kuyusunun olduğu bölgede kömür tabakalarının geçmesi ve kuyunun yapılan içme suyu tahlillerinde İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğine uygun olmadığı tespit edildi. Gerekli adımların atılmaması üzerine yıllarca içme suyu sıkıntısı yaşadı.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Durum tespiti sonrasında harekete geçen TESKİ Genel Müdürlüğü, büyükşehir yasası sonrası Süleymanpaşa ilçe sınırları içerinde yer alan ve il özel idaresi tarafından kendisine devrolan mahallerde gerçekleştirdiği çalışmada sona yaklaştı.

Evciler, Karansıllı, Mahramlı, Generli, Taşumurca, Otmanlı ve İnecik mahallelerinden oluşan içme suyu olmayan 7 mahalleye içme suyu getirmek için çalışmalar yapan ekipler, Hayrabolu İlçesi Yörgüç Mahallesi mevkiinde açılan kuyulara ek olarak, bir sondaj kuyusu daha açarak hem Karaiğdemir içme suyu grubunu güçlendirip hem de içme suyu olmayan Karansıllı grubuna su temin etmeye başladılar.

ESKİ HAT YENİLENİP 4 KİLOMETRE DE YENİ HAT KAZILDI

Var olan eski hatta da yenileme çalışması yapan ekipler yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda yeni bir hat kazarken boruların döşenmesi işlemini de gerçekleştirip Karansıllı grubundaki biriktirme deposuna terfi istasyonuna ulaştılar.

Terfi istasyonunda yapılan düzenlemenin ardından önümüzdeki hafta tamamlanacak proje sonrası 7 mahalleye içme suyu verilmeye başlanacak. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Evciler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title