Haberler

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 7 Kasım Günü Toplanacak

Güncelleme:

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince 2018 yılı Kasım ayı meclis toplantısını 7 Kasım günü gerçekleştirecek.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında Süleymanpaşa Gençlik Merkezi'nde saat 10.00'da gerçekleştirilecek toplantıda 4 gündem maddesi ile komisyonlardan ve müdürlüklerden gelen evraklar görüşülerek karara bağlanacak.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ KASIM 2018 MECLİS GÜNDEMİ

1- 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 64' üncü maddesinde; "Kiraya verilecek taşınır ve taşınmaz malların kira süresi, on yıldan çok olamaz." hükmü yer almaktadır. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18/e maddesine göre Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması hâlinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermeye Belediye Meclisi yetkili olduğundan ilgi ile Kurum kayıtlarına alınan dilekçede; Sorumluluğu Süleymanpaşa Belediyesine ait olup Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Hürriyet Mahallesi, Karlık Caddesi ve Çandarlızade İbrahim Paşa Caddesinin kesişiminde yer alan park alanının "Tenis Sporu Kompleksi" olarak kullanılmak üzere kiralanması talep edilmiştir. Söz konusu taşınmazın 10 (on) yıl süre ile kiralanmasının yapılıp yapılmayacağı, kiralama ihalesi yapılacaksa ihale dosyasının hazırlanması konusunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

2- Tekirdağ Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yazısında, Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Demirli Mahallesi 107 ada 72 nolu parselde kayıtlı tarla vasıflı taşınmazın mülkiyeti Süleymanpaşa Belediyesine ait olup, Demirli Mahalle Muhtarının talebi üzerine vasfının mera olarak değiştirilerek mahalle halkına tahsis edilmesi konusu İl Mera Komisyonunca 25.09.2018 tarihinde gündeme alınmış, 503/6 sıra nolu karar ile mera olarak tescil edilebilecek yerlerden olduğuna karar verilmiştir. Söz konusu taşınmaz, Demirli Mahallesi, 525 parsel ile 524 parsel nolu mera vasıflı taşınmazların ortasında kalması, fiilen hayvan otlatılarak değerlendirilmesi ve mahallenin mera varlığının yetersiz olması sebebiyle, vasfının mera olarak değiştirilmesi yönünde karara ihtiyaç duyulduğundan söz edilmektedir. Anılan taşınmazın "Tarla" olan vasfının "Mera" olarak değiştirilip, değiştirilmeyeceği konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

3- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesi 665 parselin bitişiğinde kalan ihdas parseli a parselin belediyemiz adına kayıtlı 6553 ve 6554 parsellerin yola terklerinden sonra kalan alanlarının, 665 parselin yolda kalan kısmı ile takas işleminin yapılması talep edilmiştir. Takası talep edilen belediyemize ait ihdasen oluşacak a parsel= 27,04m2, 6553 parselin yola terkinden sonra kalan alanı 266,96m2, 6554 parselin yola terkinden sonra kalan alanı 92,79m2'dir. 665 parselin yolda kalan kısmı 735,06m2'dir. Konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

4- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Hürriyet Mahallesi, 250 ada 2 parsel sayılı taşınmaza ilişkin E.K.V.K. Bölge Kurulunun 20.07.2017 tarih 4217 sayılı kararı gereğince hazırlanan Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği 06.06.2018 tarih 175 sayılı Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Kararı ve 12.07.2018 tarih 859 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile uygun görülerek Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onayına gönderilmiştir. Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yazısı ekindeki Kurul Kararında "…korumaamaçlı imar planı değişikliğinin uygun olmadığına, imar hattı ve taban alanının yeniden etüt edilerek hazırlanacak koruma amaçlı imar planı değişikliğinin Kurulumuza sunulmasına karar verildi" şeklinde karar verilmiş olup ilgili karar doğrultusunda plan değişikliği revize edilmiştir. Konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

5-Belediye Meclisinin Ekim ayında yapmış olduğu toplantısında Belediyemiz İhtisas Komisyonlarına havale edilen evrakların belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

6-Meclis gündemi hazırlandıktan sonra belediye başkanlığımıza gelen belediye meclisi tarafından görüşülmek üzere havale edilen 3194 Sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesi gereğince plan değişikliği tekliflerinin ve belediyemiz birimlerinden gelen evrakların görüşülerek karara bağlanması

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleymanpaşa Tekirdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title