Haberler

Süleyman Şah'ın Mezarı Oğlunun Yanına Yakışır

Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun yerinin değiştirilmesi gündemdeki yerini korurken, Süleyman Şah’ın oğlu Ertuğrul Gazi’nin Bilecik’in Söğüt ilçesindeki kabrine ziyaret gelen vatandaşlar, cenazelirin Söğüt’e getirilmesini istediler.

Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yerinin değiştirilmesi gündemdeki yerini korurken, Süleyman Şah'ın oğlu Ertuğrul Gazi'nin Bilecik'in Söğüt ilçesindeki kabrine ziyaret gelen vatandaşlar, cenazelirin Söğüt'e getirilmesini istediler.

Süleyman Şah'ın oğlu Osmanlı Devletin Kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin Söğütte bulunan türbesine ziyarete gelen vatandaşlar, Suriye çok uzak olduğundan ecdatlarının mezarlarının oğlu Ertuğrul Gazi'nin, yakınlarının yanına gerilmesinin istediler. Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yerinin değiştirilmesi hakkında açıklama yapan Söğüt Belediye Başkanı ve Söğüt Ertuğrul Gazi Vakfı 2. Başkanı Halil Aydoğdu, yaşanan bu yer değiştirme olayının üzücü bir haber olduğunu belirterek, "Sonuçta bir Türk büyüğü, bir ecdat noktasında bu milletin değerleriyle oynanmıştır. Bu türbe daha önce bir kere nakledilmişti. Ancak tabi o ciddi bir zorunluluktan kaynaklanmıştı. Orada bir baraj inşaatı söz konusuydu. İki devlet arasında yapılan görüşmeler sonucunda yeni yer tespit edilmiş ve türbe nakledilmiştir" dedi.

"SÜLEYMAN ŞAH'IN NAAŞI EŞİ HAYME ANA VE OĞLU ERTUĞRUL GAZİ'YE YAKIŞIR"

Devlet büyükleri bu manada naaşın Türkiye'ye getirilmesi noktasında bir karar aldığını belirten, Süleyman Şah'ın türbesinin, onun naaşının Söğüt'e yakışacağını belirten Aydoğdu, "Devlet büyükleri bu manada naaşın Türkiye'ye getirilmesi noktasında ise bunu biz asla böyle olsun diye söylemiyoruz. Süleyman Şah gibi bir Türk büyüğünü de oğlu Ertuğrul Gazi'nin mekanında Osmanlı Devleti'nin kök salıp filizlendiği bu ulvi topraklarda ağırlamak, onu burada barındırmak ona ev sahipliği yapmaktan da şeref duyarız. Bu bizim için büyük bir onur olur. Bir toprak parçamız var. O toprak parçasının terk edilmesi ve naaşın Türkiye'ye getirilmesi de çok istediğimiz bir konu değildir. O toprak parçasına orada sahip çıkmamızın daha doğru olacağı kanaatindeyim. Domaniç Belediye Başkanı eşinin yanına Haymana'ya defni noktasında bir teşebbüs de bulunmuştur. Tabi sonuç itibariyle Süleyman Şah'ın naaşı eşi Haymana'ya da yakışır, oğlu Ertuğrul Gazi'ye de yakışır. Biz Söğüt olarak, Söğütlüler olarak tabi ki Süleyman Şah'ın mezarının Söğüt'e getirilmesinden gerçekten onur duyarız, şeref duyarız ve bu toprak Süleyman Şah'ımızı da bağrına basmaya hazırdır" dedi.

"O BAYRAĞIN ORADA DALGALANMASI TÜRK DEVLETİNİN BEKASI NOKTASINDA ÖNEMLİDİR"

Bu yaşanan olayın bir de siyasi boyutu olduğunu anlatan Aydoğdu, "Sonuçta orada Türkiye'nin bir toprağı, bir toprak parçası vardır. Orada dalgalanan bir bayrak vardır. O bayrağın orada dalgalanması, o bayrağa sahip çıkılması da Türkiye Devleti'nin bekası noktasında önemlidir. Bizim illa ki işte bu siyasi platformdan istifade ederek böyle bir çıkış yapmak gibi böyle bir niyetimiz asla olamaz, olmamalı zaten. Netice itibariyle bu Türkiye'nin meselesidir. Türk milletinin meselesidir. Bu mesele içerisinde bize böyle bir vazife düşerse, bize böyle bir ev sahipliği düşerse dediğim gibi biz bundan da gurur duyarız. Sınırımıza yakın bir noktaya getirilmiş olması da gelen sandukadır, naaşın kendisi değildir. O konuda bütün herkes hem fikirdir. Sanduka sadece temsilidir. Sonuçta Süleyman Şah'ın mezarı yine oradadır. Ben devletimizin bu noktada gerekli önlemleri alacağını ve tekrar o bayrağı o toprağa dikeceğine inanıyorum" dedi.

"SÜLEYMAN ŞAH'A EN GÜZEL HİZMETİ EDECEĞİMİZDEN EMİNİM"

Söğüt Ertuğrul Gazi türbedarı Mustafa Ekici, Ertuğrul Gazi hazretlerinin türbedarlığını yaptığını belirterek, "Bizim gönlümüz Söğütlüler olarak ve Ertuğrul Gazi'nin türbedarı olarak gönlümüz Süleyman Şah'ı da Ertuğrul Gazi'nin bulunmuş olduğu Söğütümüze bekliyoruz. ve ona en güzel şekilde hizmet edeceğimizden de eminiz" dedi.

"SURİYE'YE GİTME ŞANSIMIZ OLMADIĞI İÇİN İNŞALLAH BURAYA YANINA OĞLUNUN YANINA GETİRSİNLER"

Türbeyi ziyaret eden vatandaşlar ise, oğlunun mezarının olduğu yerde olması her zaman avantajlı olduğunu belirterek "Baba, oğul ve edatın bir arada olması da avantajdır. Ama Suriye'deki toprak kaybı toprak düşüncesi olarak o farklı bir boyut. Ama biz mantıken dini olarak ve insanlık olarak söylüyorsak, burada olması daha güzel olur. ve insanlarımız daha rahat ziyaret etmesi avantaj olur. Suriye'de olursa Süleyman Şah'ın ziyaretimiz çok zor olur. İstanbul'dan buraya geldik ziyarete. Ama Suriye'ye gitme şansımız olmadığı için bize bayağı zor olur. İnşallah buraya yanına oğlunun yanına getirsinler" dediler. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Gazi Süleyman Şah Suriye Söğüt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

ahmet:

süleyman şahın söğüte gelmesini istiyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title