Haberler

Süleyman Şah'ın Heykeli Törenle Açıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırıkhan’ın girişine yaptırılan Osmanlı Devleti kurucusu Osman Bey’in dedesi Süleyman Şah’ın heykeli törenle açıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırıkhan'ın girişine yaptırılan Osmanlı Devleti kurucusu Osman Bey'in dedesi Süleyman Şah'ın heykeli törenle açıldı.

Törende konuşan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, tarihi canlandıran yeniden dirilişin hareketi olan Süleyman Şah heykelinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kırıkhanımız Hatay ile beraber güzelleşiyor, EXPO 2021 bizim hayallerimizin ötesinde bir program. Buradan Hatay Büyükşehir Başkanımıza söylemek istiyorum bu işin merkezi Kırıkhan olmalı, Gölbaşıyla beraber Kırıkhan olmalı. Hatay'ın coğrafi açıdan metre olarak ölçtüğümüzde Erzin'den Yayladağı'na, İskenderun'dan Antakya'ya tam orta noktayı Kırıkhan buluşturur. Buraya yapılacak her yatırım hem Hatay'ın göstergesi hem Kırıkhan'ın güzelliği sizlerin de güzelliği olacaktır" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş da konuşmasında, gidilecek kilometrelerce yolların atılacak ilk adımla başlayacağını ifade ederek, "İlk adım Anadolu'nun Türk yurdu edinmesi, Anadolu'ya Türklerin gelmesi ve Anadolu'da ilk Türk devletinin kurulması gibi bizim de ilk adımlarımız Süleyman Şah'ın heykelinin kurulmasıyla başlıyor" diye konuştu.

EXPO 2021'le ilgili konuşan Başkan Savaş, "Önümüzdeki günlerde valimizle birlikte bu işin yapılabileceği alanları EXPO heyetine göstereceğiz. Ovada 2 tane yer belirlemiş bulunuyoruz, bunlardan biri Kırıkhan Gölbaşı diğeri Reyhanlı Yenişehir Gölü. Bunları EXPO yetkilileriyle paylaşacağız ve kararı onlar verecek. EXPO 2021 Hatay'ın tarihinde atılacak en büyük adım olacak" şeklindekonuştu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Şah Kırıkhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title