Haberler

Şükran Buluşmaları Final Gecesi ile Son Buldu

Hüyük İlçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Uluslararası Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali" sona erdi.

Hüyük İlçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali" sona erdi.

Çavuş beldesinde 5 gün boyunca devam eden etkinlik, final gecesi ile noktalanırken, festival hem yurtiçinden hem de yurtdışından alanında duayen birçok sanatçı ve ünlü ismi bir araya getirdi.

Çavuş Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen  festivale, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Çavuş belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, belde belediye başkanları, Sonsuz Şükran Köyü'nün Kurucusu Mehmet Taşdiken, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

Final gecesinde sahnede toplu olarak bir araya gelen sanatçılara katılım belgelerini verdikten sonra bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, festivale ilk kez iştirak ettiğini belirterek, yörede düzenlenen sanatsal faaliyet ve icraatların fevkalade güzel olduğunu söyledi.

Bu tür faaliyetlerin hem bölge halkı ile kaynaşma, hem de birlik ve beraberliğin gösterilmesi anlamında çok önemli olduğunun altını çizen Samancı, "Sanatçılarımızın bu sanatsal icraatları hem Konya'da önemli bir yer tutmakta, hem de ulusal ve uluslar arası alanda da önemli bir yer işgal etmektedir. Şükran Köyü Projemizin Konyamıza ve bölgemize kazandırdıkları buradaki canlılık ve insanların heyecanından da çok iyi anlaşılıyor" dedi.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de,Şükran Köyü Projesi'ni Konya İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak ellerinden geldiğince destekleyip sponsor olmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Etkinliğin son gecesinde Şükran Köyü'ndeki ev ve değişik mekanlarda 5 gün devam festival boyunca değişik sanatsal çalışmalar ortaya çıkaran sanatçılar, bunları belde meydanındaki bir kahvehanede açılan sergi ile gözler önüne serdi.

Final gecesi programında Selçuk Üniversitesi'nin hazırladığı Sonsuz Şükran Köyü'nü anlatan belgesel izlenirken, sonrasında Konya Kaşık ekibi gösterisini sergiledi,ses sanatçıları Orhan Ulaş, Konyalı Eda, Ali Altay gibi isimler ise konser verdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title