Haberler

Sukhothai: Tayland'da Mum Festivali

Tayland İnancına Göre Günahlardan Kurtulup İsteklere Kavuşulan Geleneksel Mum Festivali, Bu Yıl da Coşkuyla Kutlandı.

Tayland inancına göre günahlardan kurtulup isteklere kavuşulan geleneksel Mum Festivali, bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Her yıl Kasım ayının ilk dolunay gecesinde kutlanan Mum Festivali, genç yaşlı bütün Taylandlıların coşkulu katılımına sahne oldu. Festival çerçevesinde altlıklarını özenle süsledikleri birbirinden ilginç mumları kafa hizalarında tuttuktan sonra akar suya bırakan Taylandlılar, mumlar uzaklaştıkça tüm şanssızlık ve günahların da kendilerinden uzaklaştığına inanıyor. Mumların akar suya bırakılmasının ardından bol bol alkol tüketilen festivalde Taylandlılar, sabahlara kadar dans etti. Festivale yoğun katılımın olduğu Sukhothai şehrinde bu yıl da eğlence adeta doruğa ulaştı. Festivalin en ilginç görüntülerden biri de alkolü fazla kaçıran Taylandlıların, Buda heykelinin önünde dans etmesi oldu.

Festival alanındaki bir ağacın etrafında ateş yakan Manop Phunchai, "Geçmişte elektrik yoktu. Işık bulmak çok zor olduğu için bu ağacın etrafında yaptığım gibi meşale yakardık. O zamanları hatırlatmak için böyle yapıyorum" dedi.

Festivalden oldukça keyif aldığını ifade eden Maneeya Porntip, "Bu sene kralın 60. tahta çıkış törenlerini de bu festivalle birleşti. Bu yüzden mum festivali, bu sene her yıldan daha coşkulu kutlandı. Tek sorunun bu yıl sel olduğu için halkın mutluluğunun azalması ve bu coşkuya tam anlamıyla kendilerini verememeleri. Her yıl burada festivale katılıyorum ve umutlu ve derin bir aşk yaşamayı diliyorum. Sürekli ve tek bir eş istiyorum" şeklinde konuştu.

Festivale her yıl katıldığını belirten Nansong Phitsanakorn da, "Bazen gönüllü olarak festivalde çalışıyorum. Buraya kutlamaları görmeye geldim ve çok eğlendim. Suya mum bıraktım; tüm kötü şans ve günahlardan kurtulduğumu umuyorum. Bu yıl mutlu bir hayat ve aile diledim" diye konuştu.

Kanjana Sunputak isimli yaşlı kadın ise, "Buraya beraber yaşadığım adamla geldim. Her yıl buraya gelerek bir şeyler satmaya çalışırım. Bu festivalde mumdan bana uygun bir koca bulmasını diledim" derken, bir diğer yaşlı kadın Boonmee Suwanporn ise, "Çok güzel bir festival. Her yıl buraya ailemle geliyorum. Sadece burayı görmeye geldim; aşk dilemedim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title