Haberler

Sudan ve Güney Sudan Arasında Sınır Ticareti Başladı

Sudan Ticaret Bakanı Hatem el-Sar, Güney Sudan ile sınır ticaretinin yeniden başladığını duyurdu.

Sudan Ticaret Bakanı Hatem el-Sar, Güney Sudan ile sınır ticaretinin yeniden başladığını duyurdu.

Sar ve beraberindeki heyet, dün Güney Sudan sınırındaki Beyaz Nil Eyaleti'ni ziyaret etti.

Ziyarette Sudan Beyaz Nil Eyaleti ile Güney Sudan Yukarı Nil bölgesindeki sınır hizmete açıldı.

Bakan Sar, Hartum'da düzenlediği basın toplantısında, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in direktifleriyle hareket ettiklerini belirterek, Güney Sudan ile sınır ticaretinin yeniden başlatıldığını duyurdu.

Sar, iki ülke arasındaki sınır ticaretinin başlamasıyla kaçakçılığın da önüne geçileceğini vurguladı.

Güney Sudan ile iyi ilişkiler geliştirmek istediklerini kaydeden Sar, Sudan devletinin komşu ülkelerle diyaloğa her zaman önem verdiğini de sözlerine ekledi.

Sudan ile Güney Sudan arasındaki sınır, 2011'deki ayrılık referandumu sonucu kapatılmıştı.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da iki ülke arasındaki anlaşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla 2013'te taşımacılık, ticaret, petrol, güvenlik ve sınır ticareti alanlarında 9 anlaşmayı kapsayan iş birliği protokolü imzalanmıştı ancak bazı bölgeler üzerinde anlaşmazlık bulunması nedeniyle iki ülke arasında sınır ticareti başlayamıyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Hartum Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title