Haberler

Sudan'ın Mısır-Libya Sınırında Çatışma

Sudan'ın Mısır-Libya sınırında güvenlik güçleri ile insan ticareti ve kaçakçılığı yapan silahlı bir çete arasında çıkan çatışma sonucu 2'si güvenlik güçlerinden 19 kişinin öldüğü, 6 askerin yaralandığı bildirildi.

Sudan'ın Mısır- Libya sınırında güvenlik güçleri ile insan ticareti ve kaçakçılığı yapan silahlı bir çete arasında çıkan çatışma sonucu 2'si güvenlik güçlerinden 19 kişinin öldüğü, 6 askerin yaralandığı bildirildi.

Sudan resmi haber ajansının haberine göre, orduya ait Hızlı Destek Güçleri'nin saha komutanı Yarbay Hasan Muhammed Abdullah, yaptığı açıklamada, Hızlı Destek Güçlerinin, bölgede kaçak göçmen ve insan ticareti yapan en büyük silahlı bir çete ile ülkenin Mısır- Libya sınırında çatışmaya girdiğini belirtti.

Çatışmada 2'si güvenlik güçlerinden 19 kişinin öldüğünü, 6 askerin yaralandığını kaydeden Abdullah, Libya'ya geçmeye çalışan 41 kaçak göçmen ile çete üyesi 7 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Abdullah, gözaltına alınan göçmenlerin Etiyopya, Suriye, Komorlar, Somali ve Bangladeş vatandaşı olduğunu ifade etti.

Gözlemciler, insan kaçakçılarının zaman zaman kaçak göçmenleri fidye için alıkoyduğunu, böylece suçun insan kaçakçılığından insan ticareti suçuna dönüştüğünü belirtiyor.

Sudan, çoğunluğu Afrika boynuzu ülkeleri vatandaşlarından oluşan kaçak göçmenlerin geçiş yeri olarak kabul ediliyor. Sudan'dan Libya'ya geçirilen göçmenler, Libya üzerinden Avrupa sahilleri gibi diğer ülkelere taşınıyor.

Sudan'daki kaçak göçmenlerin ve göçmen ticareti yapan çetelerin sayısıyla ilgili resmi bir istatistik bulunmuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Libya Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title