Haberler

Sudan, Darfur'daki İsyancılarla Anlaşma Yolunda

Sudan'ın Darfur Bölgesindeki İsyancı Aşiret Temsilcileri ve Hükümet Yetkilileri Arasında Yapılacak Barış Görüşmeleri İçin İlk Adım Atıldı.

Sudan'ın Darfur bölgesindeki isyancı aşiret temsilcileri ve hükümet yetkilileri arasında yapılacak barış görüşmeleri için ilk adım atıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin geçtiğimiz hafta, Darfur'a 26 bin kişilik bir barış gücünü gönderme kararı almasından sonra Sudan Hükümeti Darfur'daki isyancı aşiret temsilcileriyle Tanzanya'nın Aruşa kentinde bir araya geldi. Birçok isyancı gurubun katıldığı barış görüşmelerine en büyük isyancı gurup olan Abdulvahid Nur liderliğindeki Sudan Kurtuluş Hareketi, temsilci göndermedi. Öte yandan Sudan Kurtuluş Hareketi'nin ilerde oluşturulacak barış sürecine katılamayacağı ve hatta "süreci

baltalayacağı" iddia edildi.

Sudan Dışişleri Bakan Sözcüsü Ali Sıdık, "Barış sürecinin olumlu olması isteğindeyiz. Sudan Hükümeti, dünyaya barıştan yana olduğunu gösterecektir" dedi.

Her gün insanların öldüğü Darfur'da, hükümet, barış sürecini baltalayan kim olursa olsun sıkı yaptırımlar uygulayacağını belirtti. Sudan Hükümet'i geçtiğimiz hafta da önemli aşiret liderlerinden Mannavi ile anlaşma yoluna gitmişti.

(SED-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title