Haberler

Sudan'daki Uçak Kazasının Ardından

Hartum Havaalanı'nda 10 Haziran'da meydana gelen uçak kazası ile ilgili açıklamalarda bulunan Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlarından Bakri Hasan Salih, Sudan Havaalanı'nın hiçbir ihmalinin bulunmadığını bildirdi.

Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlarından Bakri Hasan Salih, Sudan Meclisi'nde uçak kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Salih, kaza sırasında Sudan Havaalanı'nda kaynaklanan hiç bir sorunun olmadığını belirterek, "Yaşanan üzücü olayın ardından gerekli araştırmalar sürdürülmektedir. Şu ana kadar tespitlerimizde havaalanının hiçbir kusurunun bulunmadığını tespit ettik. Patlama yaşanan uçak öncesinde 3 uçak aynı hava koşullarında normal iniş yapmıştır. 2007 yılında da havaalanında yapılan incelemelerde hiçbir kusura rastlanmamış ve her şeyin standartlara uygun olduğu belirlenmişti. Bizleri yasa boğan bu olayın aydınlatılması için aralıksız çalışmalarımız sürdürülüyor" dedi.

Konuyu araştırmakla görevlendirilen Sudan Meclisi heyeti ise konuyla ilgili açıklamalarda bulunmayacaklarını ve yapılan detaylı araştırmanın ardından geniş kapsamlı bir açıklamanın yapılacağını bildirildi.

Öte yandan, kaza yapan Airbus A310 tipi uçağın daha önce yakıt tankından benzin sızdırdığı ve bu nedenle uçağın iniş sırasında motor kısmına akan benzinin patlamaya neden olduğu ileri sürülüyor.

Uçakta meydana gelen patlama sırasında 30 kişi hayatını kaybederken, enkaz kaldırma çalışmaları sırasındada meydana gelen patlamada da 3 kişi ölmüştü.

(HD-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title