Haberler

Sudan'daki Uçak Kazası

Rusya'nın Sudan Büyükelçisi Yardımcısı Mikhail Burovtser, Dün Başkent Hartum'da Düşen Kargo Uçağında Hayatını Kaybedenlerle İlgili Açıklamada Bulundu.

Rusya'nın Sudan Büyükelçisi Yardımcısı Mikhail Burovtser, dün başkent Hartum'da düşen kargo uçağında hayatını kaybedenlerle ilgili açıklamada bulundu.

Hartum'daki havalimanından Ebabil Havayolları'na ait bir kargo uçağı, yaklaşık 1 dakika sonra elektrik direğine çarptıktan sonra yere çakılmıştı. Uçağın pilotu Rus vatandaşı Nikolay Massalskiy'in de (57) hayatını kaybettiği olay sonrası cesetler geniş bir alana yayılmıştı.

Yüzlerce parçaya bölünen cesetler adli tıp uzmanları tarafından dün ve bugün olay yerinden toplanmaya çalışılıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rusya'nın Sudan Büyükelçisi Yardımcısı Mikhail Burovtser kazanın neden dolayı kaynaklandığını bilmediğini belirterek, "4 kişilik ekibimizden biri de Rus vatandaşı olan Nikolay Massalski. Massalski'nin anne babasına, diğer aile bireylerine ve kazada hayatını kaybeden diğer Özbek, Belarus ve Kırgız kabin personeline de baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Bu durumda gereken önlemleri almak için durumu yakından takip ediyoruz. Büyükelçimiz, cenaze töreninin gerçekleşmesi için gereken tüm önlemleri alıyor. Bütün bu gelişmeler karşısında oldukça şaşkınız. Çünkü son 1 hafta içinde yere çakılan 2 uçak da Sudanlı şirketlere ait olmasına rağmen, Sovyet yapımı uçaklar. Kazanın sebebi hakkında kesin bilgim yok. Ancak Hartum'daki kaza hakkında bildiğim, teknik bir hatadan kaynaklandığını düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan olay yerinde incelemelerde bulunan uzmanlar, yüklerin dengesiz olarak uçağa bindirildiğini, uçağın kalkış sırasında yerinden kayan yükün dengeyi bozduğu ve bu sebepten ağırlığın sol kanada bindiği için uçağın kontrolden çıktığını tahmin ediyor.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, kazada hayatını kaybedenlerin, uçağın pilotu olan Rus vatandaşı Nikolay Massalskiy (57), Belarus Cumhuriyeti vatandaşı Anatoli Kurachkin (54), Kazakistan vatandaşı Valeriy Podolskiy (57) ve Özbekistan vatandaşı Vyacheslav Utkin (57) olduğu açıklandı.

(HD-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title