Haberler

Sudan'da Muhalif Parti Yöneticilerine Gözaltı

Milli Ümmet Partisi 17 yöneticisi, gözaltına alındıktan birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

Sudan güvenlik güçlerinin, Milli Ümmet Partisi'nden 17 yöneticiyi gözaltına aldıktan birkaç saat sonra serbest bıraktığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Parti Genel Başkanı Es-Sadık el-Mehdi ve Sudan Kongre Partisi lideri İbrahim Şeyh'in serbest bırakılması için düzenlenen "izinsiz gösteriye" katıldıkları gerekçesiyle, aralarında Mehdi'nin 5 çocuğunun da bulunduğu 17 parti yöneticisi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların, bir daha izinsiz gösteriye katılmama yönünde taahhüt belgesi imzaladıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi. Ayrıca, Nasır Arap Sosyalist Partisi liderlerinden Munzir Ebu el-Meali ve Federal Hareket lideri Ahmed Hadra'nın da gözaltına alındıktan birkaç saat sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Emniyet güçleri, muhalif partilerin bugün cuma namazının ardından, Mehdi ve Şeyh'in salıverilmesi talebiyle düzenlediği gösteriye müdahale etmişti.

Mehdi, Darfur'da ayrılıkçı gruplara yönelik operasyonlara destek veren cumhurbaşkanlığına bağlı "İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı aleyhinde açıklama yaptığı" gerekçesiyle 17 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

İbrahim Şeyh de "Ceza Kanunu'nun 50. maddesine muhalefet etmek" suçlamasıyla 8 Haziran'da gözaltına alınmıştı. - Hartum

Kaynak: AA / Güncel

Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title