Haberler

Sudan'da İnsan Ticaretiyle Mücadele İçin Yeni Adım

Sudan, Uluslararası Göç Örgütü ile iş birliği halinde "İnsan Ticaretiyle Mücadele Ulusal Planı"nı başlattı.

Sudan, Uluslararası Göç Örgütü ile iş birliği halinde "İnsan Ticaretiyle Mücadele Ulusal Planı"nı başlattı.

Başkent Hartum'da düzenlenen tanıtım törenine Avrupa, Afrika ve Arap ülkelerinin büyükelçilerinin yanı sıra uluslararası, bölgesel ve yerel örgütlerin temsilcileri katıldı.

Gelecek iki yılı kapsayan planla, insan ticareti mağdurlarının sayısının azaltılması, korunması, bakımı ve desteklenmesi, konuyla ilgili kamu bilincinin artırılması, yasal çerçevenin güçlendirilmesi, genel hizmetlerin iyileştirilmesi ve kadroların bu konuda eğitilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca, insan ticaretiyle mücadele için bölgesel ve uluslararası iş birliğinin desteklenmesi de hedefler arasında yer alıyor.

Sudan Adalet Bakanı İdris İbrahim Cemil, törende yaptığı konuşmada, insan ticaretiyle mücadelenin, bu alandaki aktif çetelerin uluslararası kovuşturulmasını ve yargıya teslim edilmelerini gerektirdiğini belirtti.

Cemil, insan ticaretine kökten çözüm bulunması için bölgesel ve uluslararası toplumun ortak çaba göstermesinin önemli olduğunu kaydetti.

Sudan yönetimi, son yıllarda ülkenin doğusundaki Etiyopya ve Eritre sınırından kuzeybatıdaki Libya sınırına kadar uzanan bölgelerde insan ticaretiyle mücadele ediyor.

Eritre sınırı ile Sudan'ın doğusundaki sığınmacı kamplarında aktif olarak insan kaçakçılığı yapan çeteler, kurbanlarını çöl yoluyla Libya'ya, oradan da Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ya da Mısır'ın Sina çölü üzerinden İsrail'e taşıyor.

Gözlemciler, insan kaçakçılarının zaman zaman göçmenleri fidye için alıkoyduğunu, böylece suçun insan kaçakçılığından insan ticareti suçuna dönüştüğünü belirtiyor.

Sudan parlamentosu, insan ticaretiyle ilgili suçlarda idam ve 5 ila 20 yıl hapis cezası öngören yasayı 2014 yılında onaylamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığının haziran ayında yayımladığı raporda ise Sudan, insan ticaretiyle mücadele için asgari standartları yerine getirmeyen ve bu konuda gayret göstermeyen ülkeler arasında sayılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Afrika Hartum Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title