Haberler

"Sudan'da eski rejimin karanlık güçleri istikrarı bozmak için gece gündüz çalışıyor"

Güncelleme:

AA "Sudan'da eski rejimin karanlık güçleri istikrarı bozmak için gece gündüz çalışıyor" Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri Sözcüsü Vecdi Salih: "Sudan'da eski rejimin karanlık güçleri, devrim sürecini baltalamak ve ülkedeki güven ve istikrarı bozmak için gece gündüz çalışıyor" "Geçiş...

AA " Sudan'da eski rejimin karanlık güçleri istikrarı bozmak için gece gündüz çalışıyor"

Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri Sözcüsü Vecdi Salih:

" Sudan'da eski rejimin karanlık güçleri, devrim sürecini baltalamak ve ülkedeki güven ve istikrarı bozmak için gece gündüz çalışıyor"

"Geçiş döneminin önceliği savaşı durdurmak, kapsamlı barış ile tam demokratik dönüşümü sağlamaktır"

"Eski rejimin sembol isimleri hala görevlerinin başında. Hükümet bunların tasfiyesi için sessizce çalışıyor"

Sudan'da, Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) Sözcüsü Vecdi Salih, eski rejim destekçilerinin devrim sürecini baltalamak ve ülkedeki güven ve istikrarı bozmak için mücadele ettiğini savundu.

Salih, başkent Hartum'da düzenlediği basın toplantısında, "(Askeri darbeyle görevine son verilen eski Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir) Sudan'da eski rejimin karanlık güçleri, devrim sürecini baltalamak ve ülkedeki güven ve istikrarı bozmak için gece gündüz çalışıyor. Bunun yanı sıra Sudan devriminin başarısı işine gelmeyen ve demokrasi istemeyen bazı uluslararası ve bölgesel güçler de var." ifadelerini kullandı.

Güven ve istikrarı hedef alan iç ve dış komploların varlığından bahseden Vecdi Salih, "Eski rejimin sembol isimleri hala görevlerinin başında. Hükümet bunların tasfiyesi için sessizce çalışıyor." dedi.

"Geçiş döneminin önceliği savaşı durdurmak, kapsamlı barış ile tam demokratik dönüşümü sağlamaktır." diyen Salih, barış müzakerelerinin 14 Ekim'de Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da başlayacağını belirtti.

ÖDBG'nin hükümete karşı tarafsız olmadığını belirten Salih, koalisyonun hükümetin başarısı ve sorunlarının çözümü için çalışacağını ve yürütme ile birlikte sorumluluk üstleneceğini söyledi.

ÖDBG Sözcüsü Salih, ÖDBG'nin 3 Haziran olaylarıyla ilgili bağımsız araştırma komisyonu kurulması kararına bağlı olduğunu ifade ederek, OHAL'in istisnai hallerde yenilenmesinden yana olduklarını kaydetti.

Vecdi Salih, bazı grupların 21 Ekim'de ordu karargahı önünde oturma eylemi ve protesto gösteri yapılması çağrılarıyla ilgili soruya ise "Bizi orduyla çatışmaya iten ve devrimi baltalayacak çağrılarla alakamız yok." yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hükümet Sudan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title