Haberler

Suç Örgütüne Şafak Operasyonu

İstanbul polisinin organize suç örgütüne yönelik 4 ilde düzenlediği şafak operasyonunda 35 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 4 tabanca ve 500 fişek ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, İzmir, Muğla ve Sakarya'da tehdit ve şantajla çek-senet tahsilatı yapan organize suç örgütüne yönelik yaklaşık 50 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis kamerası ile görüntülenen operasyonda, aralarında "Nuriş Kardeşler" olarak bilinen ve şebekenin eylemlerine katıldığı belirlenen Nuri Ergin'in oğlu Nurettin Ergin ile örgüt lideri Hasan Tahsin Ç.'nin de aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 4 şarjör, 500 fişek ve çok sayıda çek, senet, doküman, dijital malzeme ele geçirildi.

Çetenin "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, silahla adam öldürme, yaralama, iş yerine silahlı saldırı, ihaleye fesat karıştırma, yargı görevini yapanı etkileme" gibi birçok suça karıştığı ortaya çıktı. Ayrıca şebekenin 2010-2012 yılları arasında yağmalama, silahla yaralama, Kartal ilçesinde ihaleye fesat karıştırma, Kadıköy'de görevli zabıtaya rüşvet verilmesi, şahısların tehdit edilmesi, bir eğlence merkezinin kurşunlanması, Sarıyer ilçesinde bir şahsın öldürülmeye teşebbüs edilmesi gibi yaklaşık 51 suç işlediği tespit edildi. Şüphelilerin 28 Ocak 2012 tarihinde Sarıyer Rumeli Kavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aslan'a silahlı saldırı düzenledikleri, başından vurulan Aslan'ın bir gözünü kaybettiği de ortaya çıktı. Şebekenin Bakırköy ve İstanbul Çağlayan adliyelerinde çalışan kamu görevlilerinin maddi menfaat karşılığı 16 kişiye ait kişisel verileri hukuka aykırı olarak üçüncü şahıslara verdiği, 1 şahsın dava dosyası ile ilgili yargı görevini yapanları etkilemeye çalıştıkları da ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 35 kişiden 10'u savcılık talimatı, 6'sı da adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, aralarında Nurettin Ergin ve örgüt lideri Hasan Tahsin Ç.'nin de olduğu 19 kişi ise sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hasan Tahsin Nuri Ergin İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title