Haberler

"Suç Makineleri" Tesadüfen Yakalandı

Güngören'de şüpheli görülerek durdurulan çalıntı otomobildeki 4 kişi gözaltına alındı.

Güngören'de şüpheli görülerek durdurulan çalıntı otomobildeki 4 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden ikisinin kuyumcu ve işyerlerinden hırsızlık olaylarına karıştıkları iddiasıyla çökertilen 15 kişilik şebekenin üyesi olduğu ve yakalanıp 3 ay cezaevinde yattıktan sonra kefaletle serbest kaldıkları ortaya çıktı.

Güngören'de çalışma yapan Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, şüpheli gördükleri bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramalarda, murç, oksijen kaynağı, levye, 300 metredeki bütün cep telefonlarını kullanılamaz hale getiren jammer cihazı ele geçirildi. Yapılan araştırmada, otomobilinde çalıntı ve plakası sahte olduğu anlaşıldı. Çok sayıda sabıkları olduğu belirlenen Recep Ç(34), İbrahim C. (31), Ufuk Ç. (26), Yasin B. (23) gözaltına alındı.

SABIKALARI KABARIK ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan zanlıların ifadelerinde, tesadüfen çalıntı otomobilde bulunduklarını soyguna gitmediklerini iddia ettiler. Otomobilin Etiler Nisbetiye Caddesi üzerinden çalındığı ve bir avukata ait olduğu belirlendi.

Çok sayıda sabıkaları bulanan zanlılardan İbrahim C. ?nin Fatih'te trafik kazası sonucu Zeki Kuru adlı bir kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla 1, 5 ay cezaevinde tutuklu kaldığı ve ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı öğrenildi.

Ayrıca, zanlılardan İbrahim C. ile Recep Ç. ?nin 7 Ekim 2010 tarihinde aralarında maskeli kuyumcu soygunlarının da bulunduğu 11 ayrı suç olayına karıştıkları iddiasıyla 15 kişi ile birlikte gözaltına alındıkları anlaşıldı.

Recep Ç. ile İbrahim C. ?nin tutuklanarak bir süre cezaevinde yattıktan sonra 5 er bin lira kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirlendi. PKK terör örgütü üyeliğinden 12 yıl cezaevinde yattığı anlaşılan Recep Ç. ?nin Bahçelievler'de, 20 Ağustos 2010 tarihinde, yan tarafta bulunan boş dükkanın duvarını delerek girdikleri kuyumcudan 7 kilo altın çalan 3 kişinin arasında bulunduğu ortaya çıktı. Recep Ç. ?nin ayrıca 16 ocak 2008 tarihinde Erenköy'de bulunan Sentez dövizin yaklaşık 1 milyon TL'lik soygun olayına da karıştığı, bu soygunla ilgili bir süre cezaevinde yattıktan sonra tahliye olduğu anlaşıldı. Recep Ç. ?nin bu soygunla ilgili gözaltına alındığı sırada kadınlarla eğlenirken fotoğrafları bulunmuş ve bu fotoğraflar basında yer almıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 zanlı Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title