Haberler

Sualtında İşaret Diliyle Çanakkale Türküsü'nü Seslendirdiler

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğrenci Toplulukları Su Sporları Kulübü (SUDAK)ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği (MSIC) organizasyonunda Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Tuğçe Akça, sualtında işaret diliyle Çanakkale Türküsü'nü söyledi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Kaçakçı Koyu'nda 18 Mart günü düzenlenen etkinlikte SDÜ Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 1 yıldızlı dalgıç Tuğçe Akça, 16 derecelik suda 6 metre derine tüplü dalış yaptı. 2 dakika 32 saniye sualtında kalan Tuğçe Akça, işaret diliyle Çanakkale Türküsü'nün 3 kıtasını dillendirdi. Olay özel sualtı kamerasıyla da görüntülendi.

'GURUR VERİCİ'

Tuğçe Akça, projeye gönüllü olarak katıldığını söyledi. Böyle bir proje içerisinde yer aldığı için kıvanç duyduğunu anlatan Akça, "Zaten bir başka sosyal sorumluluk projesi bağlamında 2 aydır işaret dili eğitimi alıyordum. Bu proje için de çok özel şekilde hazırlandım. Gurur verici bir proje" dedi.

'NEFES KONTROLÜNDE ZORLANDIM'

İşaret dilinin zor olmadığını, 2 hafta içinde herkesin öğrenebileceğini aktaran Akça, "6 metre derinlik, 16 derece soğuklukta tek sıkıntı çektiğim nokta nefes kontrolüydü. Zira çok nefes alınca ortaya çıkan baloncukların işareti kapatma tehlikesi vardı. Nefesimi o yüzden kontrol altına almam gerekiyordu. Bu türküyü işaret diliyle iletişim kurabilen insanların da dinlemesini istedik. İşaret dili evrensel bir dil. Bu duygu yoğunluğunu herkesin yaşamasını umut ettik. Şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

'FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK'

SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi ve SUDAK Başkanı Taha Can Atak da Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen ecdada minnet duygularını göstermek için böyle bir proje hayata geçirdiklerini kaydetti. Sualtında işaret diliyle Çanakkale Türküsü'nün görüntü kaydını yapan Can Atak, "Sualtında Türk bayrağı açma sair etkinlikler hep yapılıyor. Biz SDÜ'nün 'ilham veren üniversite' mottosuna uygun bir çalışma yapmak istedik. Farkındalık oluşturmak gayesiyle işaret dili fikri aklımıza geldi. Hayata geçirdik. Projede emeği geçen, destek veren herkesi teşekkür etmeyi borç biliyoruz" dedi.

- Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Isparta Akça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title