Haberler

Su Ürünleri Başmühendisliği'nde Yeni İş Sezonu Açıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürü Numan Gündüz, İnşaatı Devam Eden Hamzadere Barajı'nın 2009 Yılında Bitirilmesi İçin Çalıştıklarını Söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürü Numan Gündüz, inşaatı devam eden Hamzadere Barajı'nın 2009 yılında bitirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

İpsala'da bulunan DSİ 114. Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Başmühendisliği'nde yeni iş sezonu kurban kesilerek açıldı. Törende konuşan DSİ 11. Bölge Müdürü Numan Gündüz, işçilere yeni iş sezonunda başarılar diledi. 1953 yılından bu yana faaliyette bulunan DSİ 114. Başmühendisliği'nde şu anda 151 personelin görev yaptığı bildirildi. Bu arada şube binasında yeni toplantı salonu da hizmete girdi. Salonda yapılan ilk toplantıda Bölge Müdürü Numan Gündüz, daha önce görev yapmış şube müdürlerinden Hüsamettin

Çizmecioğlu, Hilmi Balaban ve Hayri Çilingir ile Yunanistan'ın Meriç Nehri sorumlusu Doğu Makedonya Trakya Genel Sekreterliği Su İşleri Müdürü Georgios Tsesmelis'e hediyeler verdi. DSİ 114. Şube Müdürü Ünal Cengiz tarafından da bölgedeki yatırımlarla ilgili slayt gösterisi sunuldu.

Numan Gündüz, daha sonra İpsala Koyuntepe köyü yakınlarındaki Hamzadere Barajı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Gündüz, 2003 yılından 2006 yılına kadar iz ödenekle devam eden projede yüzde 3 gerçekleşme sağlandığını, ancak projenin 2006 yılında iz ödenekten çıkarılmasıyla birlikte yüzde 17 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını belirtti.

Keşan, İpsala ve Enez'de 320 bin dekar arazide sulu tarıma imkan verecek baraj için, bu yıl 22 milyon 500 bin YTL ödenek ayrıldığını ifade eden Numan Gündüz, "Hedefimiz Hamzadere Barajı'nı 2009 yılında bitirmek. Baraj bünyesindeki Telmata ve Cimra ovası sulaması geçen yıl ihale edildi. Bu 2 projeyle barajın sulayacağı alanları cazibe yoluyla daha önceden sulamaya başlayacağız. Bu sayede ekonomiye daha hızlı bir akış sağlanacak" dedi.

Hamzadere Barajı'nın Meriç Nehri'nden pompalarla basılacak suyla doldurulacağını aktaran Gündüz, barajda su sporlarının da yapılabileceğini sözlerine ekledi.

(ÖÇ-ED-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title