Haberler

Su Sondajı Yaparken Yanıcı Gaz Çıktı

Adana'da Bir Zeytin Bahçesinde Yapılan Su Kuyusu Sondajı Sırasında 170 Metre Derinlikte, Henüz Ne Olduğu Belirlenemeyen Yanıcı Bir Gaz Kaynağına Ulaşıldı.

Adana'da bir zeytin bahçesinde yapılan su kuyusu sondajı sırasında 170 metre derinlikte, henüz ne olduğu belirlenemeyen yanıcı bir gaz kaynağına ulaşıldı.

     Alınan bilgiye göre, merkez Sarıçam ilçesine bağlı Yeni Yayla köyü Tekler mevkisinde bir zeytin bahçesinde su aramak amacıyla gerçekleştirilen sondaj çalışması sırasında, yaklaşık 170 metre derinlikte, ne olduğu henüz belirlenemeyen bir gaz kaynağına ulaşıldı.

     Gaz, sondaj makinesinin egzozundan çıkan kıvılcım nedeniyle alev alarak, yaklaşık 20 metre yüksekliğinde alev çıkmasına yol açtı.

     Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Yangın ve Kurtarma Şube Müdürü Süleyman Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihbar üzerine olay yerine gittiklerini belirterek, 'Gazın, bir zararı olabileceği düşüncesiyle yangını söndürmedik, ancak, sondajı gerçekleştiren kamyona zarar vermemesi için aracın çevresine kepçeyle kum döktük. Gaz çıkışı ve yangın yaklaşık 24 saattir sürüyor. Tahminimize göre gaz 7-8 bar basınçla çıkıyor' dedi.

     Gazın doğalgaz ya da bölgeden geçen Doğu Anadolu Fay Hattından kaynaklanan radon gazı olabileceğini düşündüklerini belirten Türker, 'Konuyla ilgili Maden Tetkik Arama Kurumuna bilgi verdik, gelip gazın en olduğunun belirlenmesi için ölçüm yapılacak. Çevrede güvenlik önlemi alınmış durumda. Biz de tehlike oluşturmayacağı kanaatine vardığımız için ekiplerimizi çektik' diye konuştu.

     (AYC-AG-ÇAL) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title