Haberler

Su İçilmez' Levhasını Koydurabilmek İçin 9 Yıldır Uğraşıyordu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir kadın, parkta boşa akan suyun içilemez olduğuna dair levhayı 9 yıl sonra koydurabilmenin mutluluğunu yaşadı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir kadın, parkta boşa akan suyun içilemez olduğuna dair levhayı 9 yıl sonra koydurabilmenin mutluluğunu yaşadı.

Atatürk Caddesi üzerinde, Sanayi Sitesi sapağında bulunan Barış Parkı'nda bulunan Gül Çeşmesi'nin yıllardır boşa aktığını ifade eden Emine Gelez, suyun geldiği kaynakta foseptik taşkınlarının olduğu için içilemez bir halde olduğunu, mahalle sakinleriyle defalarca yetkililere bildirdikleri anlattı.

Çeşmeden akan suyun özellikle yaz aylarında vatandaşlar tarafından içildiğini gördüklerini kaydeden Gelez, "Tam 9 yıldır gelen kaymakam ve belediye başkanlarına bu çeşmeden akan suyun içilemez olduğunu ve bu konuda tedbir almaları gerektiğine yönelik uyarılarda bulunduk. Bu konuda istediğimiz sadece çeşmenin başına basit bir uyarı levhasının yapılmasıydı. Bu levhayı kendi paramla yaptırmayı planladım ama bir sürü prosedürle karşılaştım. Bunun üzerine mahalle sakinlerimizin de destekleriyle sürekli bu çeşmeden mikrop aktığını ve temizlik dışında bu suyun asla kullanılmaması gerektiğine ilişkin yetkilileri uyardık. Ama bugüne kadar sağolsun Kaymakamımız Gökhan Görgülüaslan'ın dışında hiç kimseye sesimizi duyuramadık" dedi.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan'a durumu şifahen anlatır anlatmaz Görgülüaslan'ın hemen harekete geçerek, Gül Çeşmesi'ndeki boşa akan suyun içilemez olduğuna ait levhanın yaptırılmasını sağlayarak çeşmenin başına montajlandığını ifade eden Emine Gelez, insan sağlığı için son derece hayati bir önemi olduğuna inandığı çeşmeye bu uyarı levhasını konulmasını sağladığı için mahalle sakinleri adına Kaymakam Görgülüaslan'a teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Görgülüaslan Atatürk Caddesi Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title