Haberler

Sü'de Dünya İstatistik Günü Paneli

Selçuk Üniversitesi (sü) Fen Bilimleri Enstitüsü ve Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğünün Ortaklaşa Düzenlediği 'İlerleme ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin İstatistik' Konulu Panel Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü ve Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 'İlerleme ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin İstatistik' konulu panel düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bayram Sade, istatistiğin kapsamlı bir bilim dalı olduğunu, ülkelerin gelişmesi bakımından istatistik bilgilerin büyük öne taşıdığını belirtti.

Sade, geleceğe ilişkin planlar için istatistiğin çok önemli olduğunu hayatımızın her aşamasında kullanmanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürü Dr. Nurettin Kaya ise ülkelerin gelişebilmesi için doğru bilginin önemini büyük olduğunu bildirdi.

Kaya, kurum olarak 1926 yılından beri değişik isimler altında hizmet verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

'2005 yılında AB uyum çalışmaları kapsamında yeni bir yapılanmaya girdik. İdari kayıtlara yönelik çalışmaları 4 yıldır düzenli olarak yürütüyoruz. 2007 yılından beri de nüfus hareketliliğini takip ediyoruz. Demografik bilgileri dinamik hale getirip sürekli güncelliyoruz. Tarımsal işletme alanında eksiklerimiz var. Bu verileri de tamamlamaya çalışıyoruz. Bu veriler ülkemizin gelişmesi açısından da son derece önemli bilgiler içeriyor.'

Panelde, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman panelde, 'Sürdürülebilir Kalkınmada İstatistiğin Önemi ve Kalkınma Ajansları', Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Akdi, 'Niçin İstatistik', TÜİK Konya Bölge Müdürü Dr. Nurettin Kaya da 'Türk İstatistik Sistemi ve Sayılar' konulu sunumlar yaptı.

(MUM-RIF-NÖZ) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title