Haberler

Strauss -Kahn: Ekonomi Durgunluk ve Enflasyon Arasına Sıkıştı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss -Kahn, 'Dünya Ekonomisinin Durgunluk Buzu ve Enflasyon Ateşi Arasına Sıkışıp Kaldığını' Söyledi. Strauss -Kahn, Ukrayna'nın Yalta Kentinde Bir Konferansta Yaptığı Konuşmada, Dünya Mali Piyasalarındaki Krizin Büyük Ölçüde Sona Erdiğini, Ancak Krizin Sonuçların Bir Süre Daha Hissedileceğini Belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ''dünya ekonomisinin durgunluk buzu ve enflasyon ateşi arasına sıkışıp kaldığını'' söyledi. Strauss-Kahn, Ukrayna'nın Yalta kentinde bir konferansta yaptığı konuşmada, dünya mali piyasalarındaki krizin büyük ölçüde sona erdiğini, ancak krizin sonuçların bir süre daha hissedileceğini belirtti.

Gelişmekte olan ülkelerin iyi büyüme deneyimi edindiğini, ancak yüksek petrol ve gıda fiyatlarıyla bağlantılı olarak enflasyonun ciddi problem olmaya devam ettiğini ifade eden Strauss-Kahn, ''Krizin büyük bölümü muhtemelen gerimizde kaldı. Bazı kısımları ise halen önümüzde olabilir'' dedi.

Strauss-Kahn, dünyanın krize yanıtını ''açık olarak yeterli'' gördüğünü, merkez bankalarının birlikte çok iyi çalıştığını ve sonunda bir krizden kaçınmak için sorunu çözdüğünü ifade etti.

Strauss-Kahn, ''ABD ekonomisi en güçlü ekonomiydi. Güç piramidinin zirvesindeydi. Piramit bir parça alt üst oldu'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title