Haberler

Stockholm: Stockholm'de Lübnan'a Yardım Konferansı

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Lübnan'a Yardım Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in bütün kalkınma planlarını yerle bir ettiğini belirtti.

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Lübnan'a Yardım Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in bütün kalkınma planlarını yerle bir ettiğini belirtti.

Lübnan Başbakanı Sinyora, "Bütün ülkeler İsrail'in saldırılarına karşı birlik içinde hareket etmeli ve İsrail'in saldırılarına boyun eğmemelidir. Ben tüm dünya ülkelerini İsrail'in saldırılarında maddi ve manevi büyük zarar gören Lübnan'a destek olmaya çağırıyorum. İç savaştan bu yana kat ettiğimiz bütün gelişmeler İsrail tarafından sadece birkaç gün içinde yerle bir edildi. Milyarlarca dolar zarara girdik, işsizlik sorunumuz daha da arttı, ekonomimiz gerek yakın gerek ise uzak dönemde ciddi zarar gördü, tarım, sanayi ve turizm gibi konularda ciddi sıkıntılarla karşılaşmaya başladık. Bu toplantının amacı Lübnan'a yapılacak olan yardımı ilk etapta 500 milyon dolara çıkarmak" şeklinde konuştu.

Sinyora, ayrıca İsrail saldırısının milyarlarca dolar zarara yol açtığını belirterek, yapılacak yardımların Hizbullah'a gitmeyeceğini belirtti. Sinyora, yardımların öncelikle bağışçı ülkelerin istekleri doğrultusunda harcanacağını ifade ederek, Lübnan hükümetinin, İsrail ile esir değişimi konusu da düşündüğünü, ancak henüz somut bir şey olmadığını ekledi.

Avrupa Komisyonu'nun Dış İlişkilerden Sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner ise Lübnan'ın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili Stockholm'de yapılacak bağış toplantısının açılışını 42 milyon Euro ile yapacaklarını açıkladı. Söz konusu yardımın Lübnan'a yönelik yeniden yapılandırma ve rehabilitasyon çalışmalarının ilk bölümünü oluşturduğunu belirten Ferrero-Waldner, Lübnan hükümetinin istekleri doğrultusunda komisyonun, teknik destek ve hükümetin kanun, iç güvenlik ve özel sektör gibi yeniden yapılandırma projelerine de katkıda bulunacağını bildirdi. Ferrero-Waldner, Avrupa Komisyonu'nun sadece yeniden yapılandırma çalışmaları ile kalmayıp, uzun vadeli politik ve ekonomik reformlara da desteğinin olacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title