Haberler

Stockholm: İspanya İç Savaşının 70. Yılı

İspanya İç Savaşı Sırasında Basılmış 150 Adet Resim Stockholm'deki Cervantes Kültür Merkezi'nde Sanatseverler İçin Sergilenmeye Başladı.

İspanya iç savaşı sırasında basılmış 150 adet resim Stockholm'deki Cervantes Kültür Merkezi'nde sanatseverler için sergilenmeye başladı.

70 yıl önce 1936 yılının Kasım ayından başlayarak dünyanın 53 ülkesinden 25 bini aşkın anti-faşist ve devrimci, uluslararası tugaylara katılmış ve İspanyol devrimini savunmak üzere İspanya'ya gelmişti. Bu tugaylar 1939 yılına kadar savaşmışlardı. Uluslararası tugaylara katılan bu yabancılar arasında, Mussolini ve Hitler faşizmi yüzünden ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan İtalyan ve Almanların yanı sıra Fransızlar başı çekiyordu. Bunlarla birlikte İngiltere, Amerika, Kanada, Macaristan, Bulgaristan çeşitli Asya ve Afrika ülkelerinden gönüllüler katılmıştı. Çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetmişti. İç savaşı 1975 yılında ölen diktatör Franco kazanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title