Haberler

STK'lardan Ortak Tepki: Yüreğimiz Yanıyor

Batman'daki, sivil toplum örgütleri, 8 aylık hamile anne ile kızının hayatını kaybettiği PKK saldırısını kınadı.

Batman'daki, sivil toplum örgütleri, 8 aylık hamile anne ile kızının hayatını kaybettiği PKK saldırısını kınadı. Batman'da yaşanan çatışmanın ardından olayı kınayan Sivil toplum kuruluş temsilcileri adına ortak açıklamayı okuyan Batman Eczacılar Odası Başkanı Emin Beyaz,

"Sivil yurttaşlara yönelik yaşam hakkı ihlali doğuran bu olayı kınıyoruz. Söz konusu çatışmalar ve eylemler, toplumsal barışı hedef alıp doğrudan doğruya yaşam hakkını hedef alan eylemlerdir. Ülke genelinde son zamanlarda meydana gelen bu ve benzeri olayların hangi kişi, kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin, toplumun yaraladığı ve ayrıştırdığı bir vakadır" dedi.

Türkiye'de temel sorunların şiddet dışı yöntemlerle çözülmesinin hayati önem taşıdığını ifade eden Beyaz konuşmasına şöyle devam etti:

"Sivil kayıplarının artmasının en büyük sebebi siyaset kurumunun çözüm üretememiş ve şiddet kültürünün aşılamaması sonucu çatışmaların şehirlere taşınmasıdır. Silah sesleri arttıkça, biz sivillerin sesi kısılmakta ve ölümler artmaya devam etmektedir. Toplumsal barış için, herkesimi insan haklarına riayet etmeye çağırıyoruz.

En temel hak olan yaşam hakkı ve güvenlik haklarının korunması gerektiğini belirterek, sivil kaybına yol açan bu olayı bir kez daha kınıyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

BDP'LİLER TAZİYEYE GİTTİ

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sebahat Tuncel ve Nursel Aydoğan saldırıda yaralanan Talat ve kızı Şeyma Doru'yu hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra Ömergöze Köyü'ne giden BDP'liler, Doru ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, akan kanın durmasını istediklerini belirterek,

"Artık kimsenin yaşamını yitirmesini istemiyoruz. Başbakan'a sesleniyoruz; artık bu kanı durdursun. Diyebileceği bir şey varsa söylesin. Yoksa sussun" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title