Haberler

Stk'lardan Anap ve DYP'ye Jet Çağrı: "Antidemokratik Seçime Katılmayın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anavatan ve DYP Liderleriyle Görüşmesine Stk'lardan Jet Tepki Geldi. Aralarında Add, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve 68'liler Birliği Vakfı'nın da Bulunduğu Bir Grup Sivil Toplum Örgütü, Anavatan ve DYP'ye Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Katılmamaları Çağrısında Bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ANAVATAN ve DYP liderleriyle görüşmesine STK'lardan jet tepki geldi. Aralarında ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve 68'liler Birliği Vakfı'nın da bulunduğu bir grup sivil toplum örgütü, ANAVATAN ve DYP'ye cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmamaları çağrısında bulundu.

STK'lar, "acil çağrı" ifadesiyle iki sağ partinin genel merkezlerine ve Ankara, İstanbul, İzmir il başkanlıklarına gönderdikleri mektupta, antidemokratik olduğunu savundukları cumhurbaşkanlığı seçimine katılmamalarını istedi. Mektupta, "Son vahim siyasi gelişmeler ışığında yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi çok tehlikeli bir şekilde, tek bir partinin, dörtte bir kayıtlı seçmen oyuyla ülkenin tüm erkine, tüm iktidar yapısına, varolan olanaklarına Cumhurbaşkanlığı makamını da ekleyerek sahip çıkmasına neden olabilecektir" denildi. AKP'ye, kadrolaşma ve çağdaşlığı hiçe sayma eleştirisi yapılan mektupta, cumhurbaşkanının yetkileri hatırlatılarak, milletvekillerinden ve parti yönetiminden seçimlere katılmamaları istendi.

14 Nisan Mitingi'ne de değinen STK'lar, "Türkiye'nin büyük çoğunluğu, laik demokratik sosyal hukuk devletinden yanadır ve Atatürk devrimlerine meydan okuyan bir anlayışı Çankaya'da görmek istememektedir" ifadesini kullandıkları mektupta şöyle dedi:

"Sayın Başkanlar, Sayın Vekiller, Sayın Örgüt Üyeleri,

Bu veriler ışığında, sizden ricamız halkın iradesini yansıtmaktan uzak bu parlamentonun, halkın tepkilerini de göz önünde bulundurarak yeni Cumhurbaşkanını seçmesine yardımcı olmamanız, Meclis'in bu konuda yapacağı ilk oturuma ve o anti-demokratik seçime iştirak etmeyerek bu tarihi suça katılmadığınızı tüm Türkiye'ye kanıtlamanızdır."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title