Haberler

Stk'lardan 15 Temmuz Bildirisi -2

Dha ANKARA- STK'lardan 15 Temmuz bildirisi (1)

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: "15 TEMMUZ SONRASI TOPARLANMA SÜRECİNİ TAMAMLADIK. ŞİMDİ YENİ BİR ATILIM SÜRECİNİ BAŞLATMAMIZ GEREKİYOR."

TÜRK-İŞ, TİSK, TESK, TZOB, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, Türkiye KAMU-SEN ve TOBB'un oluşturduğu Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) tarafından, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında TOBB'da ortak basın toplantısı düzenlendi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, "15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Prangaları çözdük koşma zamanı. Yeni rekorlar kırmalıyız. Demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız ortak akıl, istişare ile yeni bir reform sürecini başlatmalıyız" dedi.

"15 TEMMUZ İSTİKLAL HARBİNDEN BU YANA ÜLKEMİZİN KARŞILAŞTIĞI EN BÜYÜK TEHLİKEYDİ"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Alçak darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz istiklal harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi.

AMAÇ, ÜLKEMİZİ BİR KAOSA SÜRÜKLEMEK KARDEŞ KAVGASI BAŞLATMAK, TÜRKİYE'Yİ İÇ SAVAŞ ORTAMINA SOKMAKTI

FETÖ o gece devleti, ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya çalıştı. Amaç ülkemizi bir kaosa sürüklemek kardeş kavgası başlatmak, Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı.

AMAÇ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ, BİR DAHA AYAĞA KALKAMAYACAK DURUMUNA DÜŞÜRMEKTİ

Darbe girişiminin nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti'ni, bir daha ayağa kalkamayacak durumuna düşürmekti. Çok şükür milletimiz cesareti ve feraseti ile bu belaya, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize, özgürlüğümüze kast eden bu saldırı karşısında dik durdu canı pahasına değerlerini savundu. Masadaki kuruluşların tamamı, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Darbe girişimine karşı, net tavır gösterdiler.

Türkiye 15 Temmuz'da en zor demokrasi sınavını büyük başarı ile vermiştir.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR TAVIRDIR. BUNUN İÇİN BÜYÜK BİR BEDEL ÖDEDİK

Demokrasimizin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz şunu gösterdi, Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Bu dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Bunun için büyük bir bedel ödedik.

15 TEMMUZ SONRASI DA ÜLKEMİZ İÇİN ZORLU BİR SÜREÇ OLDU

15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürtülmelidir. Hak ettikleri en ağır cezalar verilmeli milletimizin vicdanı rahatlatılmalıdır. 15 Temmuz sonrası da ülkemiz için zorlu bir süreç oldu. Sonrasında toplumuzu büyük bir travma geçirdi. FETÖ yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyalarını yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini kısa sürede atlattık.

TÜRKİYE, DÜNYANIN EN ZOR STRES TESTİNDEN BAŞARIYLA ÇIKMIŞTIR

Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlar ile hızla toplardandık. Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmayı başardık. Yabancı yatırımcının güvenini, yeniden kazandık. Açıkça ifade diyoruz ki, Türkiye, dünyanın en zor stres testinden başarıyla çıkmıştır. Son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşamış olsaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Biz dimdik ayaktayız. Hiç kimsenin yapamadığını yaptık. Rehavete kapılmayacağız. Daha çok işimiz büyük hedeflerimiz var.

15 TEMMUZ SONRASI TOPARLANMA SÜRECİNİ TAMAMLADIK

15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Prangaları çözdük koşma zamanı. Yeni rekorlar kırmalıyız. Demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız ortak akıl, istişare ile yeni bir reform sürecini başlatmalıyız.

FETÖ İLE MÜCADELEDE DOST VE MÜTTEFİKLERİN CİDDİ DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Dostlarımızı iftira kampanyalarına değil gerçeklere kulak vermeye buna göre tavır almaya davet ediyoruz. FETÖ ile mücadelede dost ve müttefiklerin ciddi desteklerini bekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçu. Birlikte çalışabilirsek iyi bir gelecek inşa edebiliriz.

15 TEMMUZ'U ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Sivil toplum olarak 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken aldığımız dersler ışık olacak. Ülkenin geleceği için umutluyuz. Gücümüz milli irade hedefimiz büyük Türkiye."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title